Valóban létezik a tökéletes krumplis tészta?
Olvass tovább...
Gordon Ramsay és Jamie Oliver elárulják a tökéletes sült krumpli titkát.
Egy jól elkészített sült burgonya mindig kiváló köret lehet az ételekhez, de nem könnyű igazán ízletes, egyszerre omlós, és roppanós külsejű krumplit készíteni. Jómagam is szeretek kísérletezni a fűszerekkel, próbálgatni, hogy melyek azok az ízek, amelyek igazán megdobják, az átlagostól elrugasztják a burgonyát.
Olvass tovább...
Ebben a cikkben néhány olyan ötletet gyűjtöttem össze, amiket híres sztárséfek, televíziós műsorokból ismert szakácsok osztottak meg. Úgy gondolom, hogy a karácsony közeledtével ezek hasznos tippek lehetnek.
Jamie Oliver
Jamie-ről köztudott, hogy a klasszikusokat preferálja, amiket mindig valami plusszal megspékel. A burgonya esetében ez a titkos hozzávaló a friss rozmaring. A séf először extra szűz olívaolajon és vajon megsüti a burgonyát, majd félidőnél kiveszi, ecetes-fokhagymás rozmaringgal megszórja, majd ropogósra süti. Az eredmény pedig ínycsiklandozó.
Mary Berry
Igaz, Mary Berry inkább a süteményeiről híres, de dolgozott már krumplival is, amit nem egyszerű reprodukálni. Az ő titka ugyanis egy Egyesült Királyságból származó burgonyafajta, a „maris piper”. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem az az alapanyag, ami gyakran megfordul a háztartásban, éppen ezért azt javaslom, hogy a burgonyaszeleteket libazsírban süssük meg. Ezzel ugyanúgy sikert fogunk aratni a családnál. Kipróbált praktika, nem fogtok csalódni.
Gordon Ramsay
Az egyik kedvenc fűszerem a kurkuma, már készítettem vegetáriánus rakott krumplit úgy, hogy azt kurkumával és friss kaukkfűvel megfűszerezett tejföllel öntöttem le. Isteni finom lett. De Gordon Ramsay is előszeretettel használja ezt a fűszert, például a burgonyájához. Emellett pedig egy kis frissen őrölt chilivel koronázza meg, hogy kellemesen csípős ízt kapjon. Mindezt anyukájával együtt készíti el.