Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Piacra dobják az ehető tányérokat, csökkenhet a műanyagszennyezés

Piacra dobják az ehető tányérokat, csökkenhet a műanyagszennyezés

Gasztro & Tourism

Piacra dobják az ehető tányérokat, csökkenhet a műanyagszennyezés

Gasztro & Tourism

Helmeczi Benjamin 13:50

Az ehető tányér teljesen természetes anyagokból készült, vegán és több ízben kapható.

Az ENSZ adatai szerint évente több mint 300 millió tonna műanyaghulladékot termelünk, és ennek mindössze a 14 százalékát hasznosítjuk újra. Ebből kifolyólag az olyan műanyagok például, mint amit ételek csomagolására használunk, az óceánokban végzi, ami különösen veszélyezteti a vizek élővilágát.

 

Ezen akar változtatni a dél-afrikai Munch Bowls, ezért búzából készült tányérokat állítanak elő, amelyet akár meg is ehetünk.

Ezek a tányérok természetes alapanyagokból készülnek és teljesen vegánok, tehát könnyen beilleszthető az egészséges étrendbe.

További pozitívuma, hogy a forró folyadékot is hosszú időn át képes megtartani, akár öt órán keresztül, továbbá 15 hónapig is eltartható a gyártást követően.

A Munch Bowls mind ez idáig kézzel készítette ezeket a tányérokat, de amióta megnövekedett rá az igény és a kereslet, gépesítették a gyártást. A CNN arról ír, hogy a céghez már érkeztek megrendelések szállodáktól és vendéglátóegységektől is, nem csak Afrikából, de Belgiumból, Szingapúrból és Dubajból is.

Borítókép: CNN