promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Öt elképesztő étel, amely sütőtökből készül
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A sütőtök egy rendkívül sokoldalú tökféle. Ezerféleképp hasznosíthatjuk, csak el kell engednünk a fantáziánk és túl kell néznünk az egyszerű megoldáson, miszerint feldarabolás, megcukrozás, aztán már dobjuk is be a sütőbe.

Többféle választási lehetőségünk is van arra, hogy kiaknázhassuk e remek alkalmat, amikor a tök uralja a világhálót és persze a boltok polcait is, ráadásul a hazai piacokon, üzletekben könnyen beszerezhetjük a nagydobosi sütőtököt, a kanadai sütőtököt, a kiszombori sütőtököt és a nem annyira ismert Hokkaido sütőtököt is.

Sütőtökös kávé

Főleg a Starbucks kínálatából lehet ismerős, viszont még ide sem kell betérnünk, ha szívesen megkostólnánk. Csináljuk inkább házilag, kényelmesen, egyszerűen. 

Amire szükségünk lesz:

  • 2 bögre tej
  • 2 evőkanál tökpüré
  • 1-3 evőkanál cukor, attól függően, hogy milyen édesen szeretjük
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 1/2 teáskanál tökös pite fűszer
  • 1/2 csésze erős forró kávé
  • plusz tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítése:tegyünk tejet, tökpürét és cukrot egy közepes hőn sercegő lábasba. Melegítsük, amíg forró lesz, de ne várjunk, amíg forrni kezd. Ezek után a lábast távolítsuk el a a tűzről, majd keverjük bele vaníliakivonatot, a sütőtökös pite fűszert és a kávét. Osszuk meg az elkészült keveréket két bögre között. Tetejére tejszínhabot tegyünk, majd hintsük meg enyhén egy kis sütőtökös pite fűszerrel.

Tökös pite

Az édesszájúak sem panaszkodhatnak, egy mennyei pite mindenféle gond nélkül összeüthető egy kis sütőtökkel megbolondítva.

Tökös pohárkrém

Vendégek jönnek a halloweeni buliba, és egy kis vendégvárón töröd a fejed? A tökös pohárkrémmel nem lőhetsz mellé.

Tökös leves

A kreativitásodat nyugodtan szabadjára engedheted a leves és a tök fúziója kapcsán. Tényleg bármit kipróbálhatsz, de akadnak elég jó minták is a neten. Esetleg egy kapros? Vagy egy tárkonyos?

Tökös saláta

A könnyed ételek kedvelőinek, valószínűleg a vasárnapi ebéd sztárja lesz, ha elkészíted.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás