promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tiltott szigetből turistaparadicsom, gyilkos gáz helyett nyúlkolóniák – videó
Borítókép:  My BB Bunny / Youtube
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Napjaink egyik legkedveltebb turista látványossága Japánban, egykor azonban a hely nevének említését is tiltották.

A japán Ōkunoshima-sziget a nyulak birodalma, ahol több ezer tapsifüles futkos szabadon a hatalmas területen. Mármint az apróságoknak hatalmas területen, ugyanis Ōkunoshima az egyik legkisebb területű sziget a felkelő nap országában. Mindössze 0,7 km2-nyi.

 

A területen egykor mérges harci gázokat gyártó üzemek álltak, a vegyifegyvereket pedig egyenesen a kínaiak ellen használták fel a japánok, a sziget így a kegyetlenség egyik szimbóluma lett. A japánok még a létezését is tagadák 1980-ig. Utána az emlékezés jegyében múzeumot alapítottak az elhagyatott gyárterületeken.

Ma egy kellemes kis hely, tele parkokkal és ösvényekkel, illetve elképesztő mennyiségű nyúllal. Ha partot érsz, azonnal több száz nyúl vesz körül. És ez nem túlzás.

És hogy kerültek ide? Erre rengeteg elmélet létezik, a legsötétebb legendák szerint rajtuk tesztelték a gázokat, egyesek szerint viszont kisgyerekek hozták ide az első állatokat, mégis talán a leghihetőbb az, hogy direkt hozták őket ide, amikor elkezdődött a sziget rendbetétele.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás