promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: körbenéztem a dollár, a maffia és a CIA fővárosában – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt folytatja hajóútját Észak-Amerika keleti partvidékén.

Utazási tanácsadónk előző írásában bejárta St. John's-t, ahol Kanada legrégebbi iskolája található. Most Bostonból küldött egy fényképes beszámolót.

 

„Az Atlanti-óceán partján fekvő város múltja, szellemi élete, a régi és az új szerencsés ötvözete is hozzájárul ahhoz, hogy bostoninak lenni rangot jelent az USA-ban.

Boston az Egyesült Államok városaitól abban is különbözik, hogyha a kikötő felől közelítjük meg a várost, akkor is láthatunk mindent. Hiszen a hajóról elindulva bemehetünk a városba a jól szervezett tömegközlekedéssel és akár gyalog is, de ha úgy akarjuk, akkor igénybe vehetjük a szuperolcsó Uber-t is.

Itt még a felhőkarcolók között járva sem érezzük magunkat elárvultnak, miközben a viktoriánus Amerikát idéző patríciusnegyed kockaköves utcáin, a Louisburg Square bájos házait szemlélve a Freedom Trail után, egy másik időutazás részeseinek érezhetjük magunkat.

Furcsa volt szembesülni azzal az épülettel, ahol a dollárt nyomtatják – előzetes bejelentkezéssel még látogatható is. Természetesen nem csak emiatt, de óriási itt a biztonság, hiszen az épülettel szemben van a CIA főhadiszállása. Érdekes kettősség ez, hiszen egy ellenpontként Bostont úgy is emlegetik, mint a maffia egyik amerikai fővárosa.

Amúgy a felmérések szerint Boston Amerika harmadik legdrágább városa. Azonban az utcákon és a boltokban járva ez számomra annyira nem tűnt fel. Nekem San Francisco volt az a hely, ami irreálisan drágának hatott, szerintem ott minden 30-40 százalékkal többe kerül, mint bárhol máshol az országban.”

– írta Jurak Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás