Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: körbenéztem a dollár, a maffia és a CIA fővárosában – galéria

Zsolt utazása: körbenéztem a dollár, a maffia és a CIA fővárosában – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: körbenéztem a dollár, a maffia és a CIA fővárosában – galéria

Gasztro & Tourism

TK - 2019.10.20. 12:12

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt folytatja hajóútját Észak-Amerika keleti partvidékén.

Utazási tanácsadónk előző írásában bejárta St. John's-t, ahol Kanada legrégebbi iskolája található. Most Bostonból küldött egy fényképes beszámolót.

 

„Az Atlanti-óceán partján fekvő város múltja, szellemi élete, a régi és az új szerencsés ötvözete is hozzájárul ahhoz, hogy bostoninak lenni rangot jelent az USA-ban.

Boston az Egyesült Államok városaitól abban is különbözik, hogyha a kikötő felől közelítjük meg a várost, akkor is láthatunk mindent. Hiszen a hajóról elindulva bemehetünk a városba a jól szervezett tömegközlekedéssel és akár gyalog is, de ha úgy akarjuk, akkor igénybe vehetjük a szuperolcsó Uber-t is.

Itt még a felhőkarcolók között járva sem érezzük magunkat elárvultnak, miközben a viktoriánus Amerikát idéző patríciusnegyed kockaköves utcáin, a Louisburg Square bájos házait szemlélve a Freedom Trail után, egy másik időutazás részeseinek érezhetjük magunkat.

Furcsa volt szembesülni azzal az épülettel, ahol a dollárt nyomtatják – előzetes bejelentkezéssel még látogatható is. Természetesen nem csak emiatt, de óriási itt a biztonság, hiszen az épülettel szemben van a CIA főhadiszállása. Érdekes kettősség ez, hiszen egy ellenpontként Bostont úgy is emlegetik, mint a maffia egyik amerikai fővárosa.

Amúgy a felmérések szerint Boston Amerika harmadik legdrágább városa. Azonban az utcákon és a boltokban járva ez számomra annyira nem tűnt fel. Nekem San Francisco volt az a hely, ami irreálisan drágának hatott, szerintem ott minden 30-40 százalékkal többe kerül, mint bárhol máshol az országban.”

– írta Jurak Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Négy éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek