promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: egy hely, ahol különleges módon tálalják a homárt – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt tovább folytatja útját az Egyesült Államok keleti partvidékén – luxushajóval.

Utazási tanácsadónk legutóbb az Észak-Amerikában található Sydney-ből küldte beszámolóját, amit az alábbi cikkben olvashattok. Most pedig egy olyan várost keresett fel, ahol nincs sok látnivaló, ellenben fantasztikus homárt lehet fogyasztani.

 

„Bar Harbor. Ez egy kis amerikai kikötő, amelynek az a különlegessége, hogy tenderezni kell a nagy hajót.

Sok látnivalót nem ígér a turistáknak a város. Pár órás sétával a település könnyen bejárható: sok az ajándékbolt, valamint van pár fogadó és motel. Ez utóbbiak az Acadia nemzeti parkba látógató turistákból próbálnak megélni.

Aki itt jár, annak érdemes az egyik étteremben kipróbálni a frissen fogott homárt. Ennek az ételnek a különlegessége, hogy a homárt csak megfőzik, majd vajjal, piros főtt krumplival, és főtt kukoricával fekete kagyló ágyon tálalják. Egyszerűen zseniális! A hely specialitása még az áfonyás pite és az áfonyás szóda, ami szintén felülmúlhatatlan!”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás