Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: Miami, ahol teljesen felesleges jól beszélni angolul – galéria

Zsolt utazása: Miami, ahol teljesen felesleges jól beszélni angolul – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: Miami, ahol teljesen felesleges jól beszélni angolul – galéria

Gasztro & Tourism

TK 17:00

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, Miaminak azt az oldalát mutatja be, amiről senki sem szeret beszélni.

Utazási tanácsadónk az Amerikai Egyesült Államok néhány tagállamát járja végig, és onnan renszeresen küldi élménybeszámolóit. Legutóbb New Orleans-ban járt, aztán hajóra szállt. Majd eljutott Miamiba.

„Florida állam legismertebb üdülőhelye Miami Beach, melyről mindenki fejében elevenen él a filmekből, magazinokból ismert kép: napfény, tenger, homok, pompa, csillogás és éjszakai élet.

A valóság ehhez képest teljesen más: valóban van a helynek szép és modern része, de összességében nem különb, mint egy átlagos olasz tengerparti város, sőt... Bizonyos részei kifejezetten kerülendőek és veszélyesek. Számomra szinte bármelyik floridai város szebb, mint Miami vagy Miami Beach, aminek vonzereje leginkább a sokszínűségben rejlik.

Távolról nézve úgy tűnik, mintha Miaminak nem is lenne történelme, hiszen a legrégebbi épületek is csak az 1920-as, 1930-as évekből valók, de ezen nincs is mit csodálkozni, mivel maga az állam sincs még 200 éves. Lakosai azonban mind gazdag történelemmel rendelkező országok leszármazottai, akik magukkal hozták a saját hagyományaikat.

Miami Beach közelsége Latin-Amerikához és a Karib-szigetekhez a vendéglátásban is megmutatkozik: kubai kávézók, karibi éttermek, mozgalmas fesztiválok várják a látogatókat.

Ha betérünk South Beach egyik vendéglőjébe, nagy valószínűséggel először spanyolul szólnak hozzánk, nem volt ez másként abban az étteremben, ahol ebédeltem. Főzni azt szerencsére nagyon tudnak, de az árak nagyon magasak, magyarországi fine dining árszinten kapunk átlagos ételt – pénztárca sokkoló áron viszont mi szem szájnak ingere az elénk kerülhet.

Ebben a régióban sokkal többre megyünk a spanyol nyelvtudással, mint az angollal. Gyakori, hogy akár a Walmart áruházban sem beszélnek az eladók angolul...”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója