promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Béna legénygulyás Torony módra
Borítókép:  Torony
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gyors, másnaposan életmentő, és valóban finom.

A Szigetes hét mindig brutális: nincs időnk, spórolunk amin lehet, és hát nyilván a kaján fogunk, mert azon a legkönnyebb. Gondolom felesleges ecsetelnem mire kell a maradék pénz. A legegyszerűbb természetesen főzni, ami Sziki barátomnál igazi káosz. Csodálom, hogy egyáltalán vannak evőeszközei. Konyhai analfabéta szegény, ha egy zsák cement lenne a kuktám, azzal is jobban járnék. Be is zavartam a szobába, ott van jó helyen.

Van amúgy egy fazék, egy serpenyő, sőt, még fakanál is, meg persze egyszerűbb fűszerek, mint só vagy bors. Olyan költséghatékony, és gyorsan elkészítető kaják vannak betervezve ilyenkor, mint mondjuk a túrós csusza.

Tésztás zacskós levesekben fürdünk ilyenkor, amit nagyon durván meg lehet unni. Persze kombináljuk az ízesítéseket, de olykor kell egy kis változatosság. Így találtam fel a 15 perces babgulyást, amit elneveztem béna legénygulyásnak. Hamar megvan, tápláló, ízekben gazdag, és feltölt igazán a Szigetre. Megosztom veletek a receptet, de azt hadd tegyem hozzá, hogy nem pályázok Elek Zoltán séf helyére.

Hozzávalók 4 személyre:
- Knorr 50 g-os gulyásleves por (én a tarhonyásra esküszök)
- Egy sárgarépa (elhagyható, de plusz vitamin, így jól jön)
- Egy vörösbab konzerv, valami jó olcsó
- Egy kisebb borsó konzerv
- Fél rúd kolbász (ebből egészet vettünk, de a másik fele a lencsefőzibe megy majd)

A hozzávalókról a kapkodás miatt nem készítettem képet, de képzeljétek oda őket egy katasztrofális háttérrel.

Elkészítés:
1. Turbóba elkezdjük felkarikázni a kolbászt. Még gyorsabban! Nincs idő! Enni kell, koncertek vannak, hajrá-hajrá!
2. Ha répát is hoztatok, akkor még jobban gyorsítani kell. Én hülye voltam, csak az időt rabolta, meg kell pucolni, felkarikázni, csak a baj van vele, azonban a vitaminja jól fog jönni.
3. Lepirítjuk a kolbászt valamint a répát a fazékban, majd felöntjük másfél liter vízzel és beletesszük a Knorr alapot. Ne törődjünk azzal, hogy mit ír a levespor hátulja, így is remek íze lesz, csak jól meg kell sózni, borsozni. Én egy kanálnyi sót simán tennék bele.
4. Tíz percnyi főzés kell, hogy megpuhuljon a tarhonya, szóval szükségünk van egy csipetnyi türelemre. Közben érdemes zenét hallgatni.
5. Három perccel a vége előtt beletesszük a dobozban megmosott babot és borsót, jól felforraljuk, hogy összeérjenek az ízek, majd tálalunk.

Bon appétit!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás