promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elek Zoltán séf meghív a tökéletes bundás kenyérre
Borítókép:  Videó Infó 1
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fasírt zsírban, mert úgy az igazi. 

Igazából friss Street Kitchen videót akartam bedobni nektek a közösbe, de hát láttam, hogy Elek mester bundáskenyerezik, így mondom mindenképpen nézzünk bele. Azt hihetnénk a múltkori sushi biztos nagyon lefárasztotta szegényt, (amit Dancsó Peti kérésére készített el) ezért nyúl ilyen egyszerű kajához, azonban nem. Közkívánat van, mivel a Videó Infó 1 nézői bénák bundás kenyérből, ezért rengetegen kérték a YouTube szakácstól, hogy azt készítse el.

Én profinak tartom magam ebben a receptben, de úgy biztosan nem fogom tudni elkészíteni, ahogy Elek mester. Múltkor bevállaltuk a pizzát, most egy kicsit pihennénk.

A bundás kenyér amúgy nálunk sós, azonban legtöbb helyen édesen eszik. Világhírű például a hongkongi bundás kenyér. Két szelet kenyér közé általában mogyoróvajat tesznek, majd megforgatják szokás szerint tojásban. A tetejére kerül egy kis vaj, méz, és már lehet is bepuszilni.

Elek séf most a klasszikus változatot veszi elő. Gondolkodtam mi a tököm az a fasírt zsír, de aztán leesett, hogy három hónapja a mester fasírtot készített. Szerintem ez egy trükk, hogy a bundás kenyér átvegye egy kicsit a fasírt ízét. Jaj de fincsi lesz! Amúgy tudjátok mi a fasírt többes száma? Fák sírtak. Remélem most rengeteg olvasót vesztettem.

A mester amúgy tartogat meglepetéseket, például a tojásba tesz egy kis lisztet, na meg tejet is. Leheletnyi kell, nehogy elkezdjetek itt nekem literszámra locsolni, meg menni tehenet fejni a padlásra. Leheletnyi.

Amúgy valamiben már biztos jobb vagyok, mint a séf: jobban verek, mint ő. Én ezt a tojásfelverést egy kicsit esetlennek éreztem, de a 10-ből adnék rá mondjuk 9 pontot. Majd tartunk egy tojásfelverő versenyt. Nem csak a gyorsaság számít majd, hanem a technika is. Azzal viszont egyetértek, hogy jó habosra kell verni.

A mester 120 fokon kezd el sütni, de aztán felcsavarja 180-ra, aztán megint vissza 120-ra. Trükközik nagyon, ahol tud. Ha nincs ilyen spéci indukciós lapunk, akkor érdemes beszerezni egy konyhai hőmérőt. Most biztos kérdezitek, jó a lázmérő? Nem, az nem jó, akkor sem, ha megmossátok.

Elek séf jó sülten szereti, jómagam is, de az már rátok van bízva. A mester teát vagy meleg tejet ajánl hozzá kísérőnek.

Bon Appétit!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás