promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heringes fagylalt kábítja a hollandokat
Borítókép:  Fagylalt heringből Hollandiában (Atlas Obscura)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szaga is van a heringből készített fagylaltnak Hollandiában, de az sem mindegy, hogyan készül. Elsőre a sokmindent látott hollandokat is meghökkentette a találmány, meg másodikra is, de azért terjed.  

A sós fagylaltkülönlegességek már Magyarországon sem számítanak nagy különlegességnek, bár mindig találkozunk újabb és újabb meglepetéssel, hogy mi mindenből lehet fagyit készíteni. Miután megjelent a sós karamella vagy éppen a kukorica, eljött a virágkor hajnala,

halból készített fagyikat azért még nem nagyon találunk a Balatonnál vagy a Tisza-tónál. 

Más kérdés, hogy a Balatonnál balatoni halat is hiába keresünk, de ez legyen a mi gondunk. A hollandoké meg az, hogy miért jó nekik a heringes fagylalt. Az ország legnagyobb baja mostanában a turistákkal van,

lehet, hogy ezzel akarják elijeszteni őket? 

A fagyik közötti áttörést Rottertamban találjuk, nyers heringből hozza össze Robin Alting az Atlas Obsura és a cikkét itthon feltáró Sokszínű Vidék alapján. A hollandok is hanyatt estek az új gasztronómiai különlegességtől, pedig aki sétált már Amszterdamban, annak azért nehéz meghökkentőt nyújtani. 

Amellett, hogy nyers a hering benne, cukor és hagyma is a hozzávalók közé tartozik,

fagyi állaggal. Ja, és heringszagú. Országos híre lett egyébként a találmánynak, Rotterdamban pedig többen utánozni kezdték a gyártását. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás