promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: így néz ki a világ panda fővárosának „Váci utcája” – galéria
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, ha már felkereste Csengdu városát, akkor belevetette magát a város esti forgatagába.

„Szecsuán tartomány székhelye, Csengdu, ami ugyebár a világ panda fővárosa, a többi kínai metropoliszhoz hasonlóan az érdekességek kimeríthetetlen tárháza, a régi és a modern kor fantasztikus keveréke.

A Jinli utca, a »helyi Váci utca«, ami a történelmi feljegyzések szerint már a Qin-dinasztia, az az a Krisztus előtti 3. században megvolt. Itt már akkor is luxuscikkeket árultak.

A harmadik századi Shu királyság (221-263) idején ez volt az egyik legforgalmasabb kereskedőutca, ebben a korban így is beszéltek róla: »a Shu királyság első utcája«.

A Jinli utcába elsősorban nem vásárolni járnak az emberek, hanem kikapcsolódni, pihenni, relaxálni. Gyönyörködnek a régi, hagyományos stílusban felújított épületekben, és közben persze meg is kóstolják a csengdui ízeket.

Óriási a választék és nagyon kedvezőek az árak. Sok különleges fűszert, köztük szecsuáni borsot, különféle csilit lehet itt kapni. Egy különleges csili szakboltban – mert hogy itt ilyen is van –, különleges HotPot alapanyagot is tudtam vásárolni.

A csodás kivilágítás és a több száz lampion meseszép látványa miatt mindenképpen este érdemes felkeresni a »Váci utcát«”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeri]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás