Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: így néz ki a világ panda fővárosának „Váci utcája” – galéria

Zsolt utazása: így néz ki a világ panda fővárosának „Váci utcája” – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: így néz ki a világ panda fővárosának „Váci utcája” – galéria

Gasztro & Tourism

TK 16:30

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, ha már felkereste Csengdu városát, akkor belevetette magát a város esti forgatagába.

„Szecsuán tartomány székhelye, Csengdu, ami ugyebár a világ panda fővárosa, a többi kínai metropoliszhoz hasonlóan az érdekességek kimeríthetetlen tárháza, a régi és a modern kor fantasztikus keveréke.

A Jinli utca, a »helyi Váci utca«, ami a történelmi feljegyzések szerint már a Qin-dinasztia, az az a Krisztus előtti 3. században megvolt. Itt már akkor is luxuscikkeket árultak.

A harmadik századi Shu királyság (221-263) idején ez volt az egyik legforgalmasabb kereskedőutca, ebben a korban így is beszéltek róla: »a Shu királyság első utcája«.

A Jinli utcába elsősorban nem vásárolni járnak az emberek, hanem kikapcsolódni, pihenni, relaxálni. Gyönyörködnek a régi, hagyományos stílusban felújított épületekben, és közben persze meg is kóstolják a csengdui ízeket.

Óriási a választék és nagyon kedvezőek az árak. Sok különleges fűszert, köztük szecsuáni borsot, különféle csilit lehet itt kapni. Egy különleges csili szakboltban – mert hogy itt ilyen is van –, különleges HotPot alapanyagot is tudtam vásárolni.

A csodás kivilágítás és a több száz lampion meseszép látványa miatt mindenképpen este érdemes felkeresni a »Váci utcát«”

– írta Jurák Zsolt.

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Négy éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria