Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: „Vonattal érkeztem a világ panda fővárosába!” – galéria

Zsolt utazása: „Vonattal érkeztem a világ panda fővárosába!” – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: „Vonattal érkeztem a világ panda fővárosába!” – galéria

Gasztro & Tourism

TK 10:20

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, elmeséli, hogy milyen tortúrán kell átesnie annak a nem kínai állampolgárnak, aki vonaton szeretne utazni a világ egyik legnagyobb országában. A pandaélmény minden nehézségért kárpótolta!

„Vettem egy nagy levegőt, és eldöntöttem, hogy vonattal utazom Szecsuán tartomány fővárosába, Csengduba. Ha egy külföldi vonattal szeretne utazni Kínában, akkor először online kell megvennie a jegyet, ezután az útlevelével személyesen el kell menni a pályaudvarra. Itt minimum fél órát sorban kell állnia, majd egy másik helyen még egyszer ellenőrzik a jegyét. Ezek után jön a biztonsági beléptetés, amit a bőrönd átnézése követ – pontosan úgy, mintha egy repülőtéren lennénk, természetesen sorbanállással. Amit a változatosság kedvéért egy újabb sorbanállás követ egy kapu előtt, ami eljuttat minket a vonathoz – ez az egész procedúra valami borzasztó!

A helyi utazási iroda egy ötcsillagos szállodát javasolt nekem lakhelyül, mert szerintünk, amit én választottam az már egy öreg, és leharcolt épületben található (nézzétek meg figyelmesen a képeket: szerintetek ez egy leharcolt és öreg szálloda?). Ennek ellenére én kitartottam választásom mellett. Szerencsére nem hallgattam rájuk, hiszen itt három éjszakára egy lakosztályért kevesebbet fizetek, mint az ő általuk javasolt hotelben egy éjszakára, egy sima standard szobában. Azt el kell, hogy mondjam: ebben a régióban a nemzetközi szállodaláncok tagjai is rendkívül olcsóak az Európában vagy a világ bármely más részén megszokott szállodai árakhoz képest. Nyilván vannak nyelvi nehézségek, de a tisztaság és a szolgáltatás színvonala bőven megfelel az ötcsillagos minősítésnek.

...és ha már Csengdu. Azt ugyebár mindenki tudja, hogy ez a város a világ panda fővárosa. Érdemes a parkba korán reggel érkezni, mert akkor még a macik igen aktívak, jókedélyűen fogyasztják a reggelijüket. Azt tudni kell, hogy a csengdui pandaközpont egyik részén az állatkert található, a másik részén van egy kutatóközpont, és csak a harmadik részén vannak az óriáspandák. Nagyon sokan vannak, ameddig a szem ellát, csak pandákat lehet látni. Ennek ellenére vagy éppen ezért, csak hosszas sorbanállás után tudtam megnézni az inkubátorban lévő újszülött pandákat. A nap meglepetése volt, hogy itt még élnek vörös pandák – én  pedig láthattam őket!”

– írta Jurák Zsolt.

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Négy éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria