promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tudod, hogy milyen fröccsöt iszol?
Borítókép:  Philippe Roy / Aurimages
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Te sem jegyzed meg mindet, így a pultostól se várd el.

Itt a nyár, és a jéghideg sör mellett folyik a fröccs. Azt eddig is tudtam, hogy házmestert kortyolgatok a legtöbbet, mivel a háziúrhoz már kicsit öreg vagyok.

Tősgyökeres nyíregyháziként azért volt példa arra, hogy befért a Krúdy-fröccs. Ez 9 deci bor 1 deci szóda. Büszke is vagyok rá, hogy ezt Krúdy Gyuláról nevezték el. Az író volt az ötletgazdája, és szerinte az az 1 deci szóda csupán megvicceli a bort.

A régi törzshelyünkön, a Szakácstanyán lehetett kérni 9-1-est. Ilyenkor fentről elővették a literes kriglit, és töltötték fel, ahogy illik. Ha te is feltöltötted, akkor igen csak jól néztél ki a végére.

Most megmutatjuk nektek a 19 fröccsöt, amiből még van 25-5-ös arányú kőműves fröccs is. Ez egyértelműen bulikra van kalibrálva.

Közben már sok pultos és felszolgáló ismerősöm felhívta a figyelmet arra, hogy nyugodtan oszd csak meg velük milyen arányban kéred a bort. Nagyon menőnek tűnhetünk, ha kérünk tőlük egy házmestert, de ők hirtelen nem fogják tudni mivan, annyi minden kavarog a fejükben. Szóval a kultúra része, érdekes is, de a felszolgálóknak nem kötelező fejből tudni ezt a lexikont, de te nyugodtan raktározd csak el melyik a kedvenced.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás