Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A hús nagy része nem állati eredetű lehet hamarosan

A hús nagy része nem állati eredetű lehet hamarosan

Gasztro & Tourism

Promotions - 2019.06.16. 16:15

Bőven van alternatívája már az állati eredetű húsoknak, laboratóriumban is előállítanak  húsfélét, és 2040-táján már ezek lehetnek túlsúlyban világszerte. Vannak térségek, ahol nagy lesz rájuk a kereslet. 

Két évtized alatt hatalmas változás következhet be a húsfogyasztásban, az állati eredetű termékekeket ugyanis egyre inkább felválthatják a laboratóriumiak és a növényi eredetűek.

Így a húsok többsége nem természetes, hanem mesterséges lesz a szakemberek egy része szerint. 

Egészen pontosan 55 százalékot becsülnek a húsipari mérnökök, szakértők, amelynek több mint a felét laboratóriumban állítják majd el, a többit pedig növényekből a National Geographic cikke alapján. 

Laboratóriumban már most is állítanak elő húst,

de ha akarnánk se tudnánk vásárolni, egyelőre nem forgalmaznak ilyesmit. Alternatív hús a rovarokból, mint fehérjeforrásokból is kikerülhet. Idővel pedig mind olcsóbban juthatnak majd hozzá az emberek az ilyen termékekhez, az előállítás fejlődésének köszönhetően. A világ legnépesebb országai,

Kína és India mellett a nyugati országokban lehetnek népszerűek. 

Borítókép: Vajon a piacokon is uralkodnak majd az alternatív húsok? (AFP/Unaki Kenicsi)

Vissza a főoldalra.
Emberek, akikből hiányzik a gonoszság
Emberek, akikből hiányzik a gonoszság