Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Mesébe illő a grönlandi faluról készített fődíjas fotó

Mesébe illő a grönlandi faluról készített fődíjas fotó

Gasztro & Tourism

Mesébe illő a grönlandi faluról készített fődíjas fotó

Gasztro & Tourism

Gaba 14:10

A National Geographic utazási fotós versenyén megkapta a város kategória fődíját Weimin Chu felvétele, mely egy parányi grönlandi falu életképét rögzítette naplemente idején.

A National Geographic minden évben győztest hirdet utazási fotópályázatán különböző kategóriákban. A város rovat fődíjasa ezúttal Weimin Chu lett, aki egy bámulatos grönlandi pillantot kapott el. Ezúttal nem a természet puszta szépsége ragadta meg a fotós szemét, hanem egy parányi, hólepte falu utcáján bandukoló család.

A kínai fotós, aki évek óta járja be Grönladot, a hó és jég végtelen birodalmában egyszer csak egy kicsi világos pöttyöt vett észre a repülőről, ez volt Uppernavik, mely a BBC cikke alapján Grönland 13. legnagyobb települése a maga ezer lakosával.

Megragadta a fantáziámat ennek a távoli falunak a szépsége, szédítő pillanat volt ez a számomra

- mesélte a brit portálnak a fotós.

Chu hat napon át készített képeket a kicsiny településen, s egyszer csak madártávlatból meglátott egy háromtagú családot, mely sötétedés idején az utcán sétált kézen fogva. Mintha egy apuka lenne a fotón két gyermekével. Körös-körül mindent hólepel takar, apró fénysugarak csak a házak ablakaiból tűnnek elő. A házak skandináv hagyományok szerint az alapszínekre festve. Megkapó látvány.

Annyira harmonikus volt az egész. Az egész tájat hó fedi, miközben az alkonyat kékre festi a környezetet, ez még csodásabbá tette a képet

- mondta a BBC-nek Chu, akinek összetettbeli díjat és 7500 dollárt ért a grönlandi fotó.

A többi kategória győztesét ide kattintva találjátok.

Borítókép: AFP/Philippe Roy