A Balaton szigetei és a pesti kis Keszthely Palettája – interjú
Olvass tovább...
Előbb San Franciscóban, majd Los Angelesben alapított éttermet Helene An, aki háborús menekültként kezdte Amerikában. Magasrangrú kitüntetése után beszélt a nehézségeiről és a siker receptjéről a vietnami séf.
A Smithsonian kitüntette Helene Ant, a fúzós konyha anyját, aki 1975-ben a vietnámi háború elől menekülve érkezett San Franciscóba. An Crustacean nevű étterme a 90-es években nyílt meg, majd egyre nagyobb birodalom lett belőle, az alapító pedig a Beverly Hills-i éttermében, utódja, Tony Nguyen séf mellett dolgozik.
„Az életem során számtalan jó és rossz ért, de talán menekültként Amerikába jönni, ez volt a legnehezebb
– idézi Helene Ant a FoodAndWine nyomán a Magyar Konyha Online. – Semmit nem tudtam a kultúráról, sőt, a nyelvet sem beszéltem. Teljesen nincstelen voltam.
De keményen dolgoztam, hogy a lányaimnak a lehető legjobb életet teremtsem.”
Olvass tovább...
A kitüntett a siker titkáról így beszélt:
„Azért találtam ki egykor a Secret Kitchent, hogy megőrizzem azt a keveset, amim van: a receptjeimet,
hogy egy napon, ha a lányaim felnőnek, tudjanak kezdeni vele valamit. Csak amikor a Beverly Hills-i éttermet nyitottam, ébredtem rá, hogy az ételeim nem csak a gyerekeimnek gyártott emlékek, de egyben a hazámból, és más ázsiai országokból menekült emberek hangja is. (...) Az ország bevándorlói, illetve a családomat és engem támogató csodálatos vendégköröm nevében, hatalmas hálával veszem át ezt a díjat.”
Olvass tovább...