promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így újulnak meg az észak-magyarországi várak, Diósgyőrrel az élen
Borítókép:  A Diósgyőri várból eddig sem volt utolsó a kilátás (AFP/Michal Fludra)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Bükk és a Zemplén legszebb várai kapnak új külsőt és belsőt az észak-magyarországi helyszíneket érintő felújítási program keretében. Diósgyőr esetében speciális hatásokat, látnivalókat terveznek. 

Diósgyőr, Eger, Füzér, Sárospatak. Ami többek között összeköti őket az, hogy várral büszkélkednek. És valamennyien a legszebb magyar tájakhoz tartozó

Északi-Középhegységben találhatóak, a Bükkben, illetve a Zemplénben.

Valamennyiüket érinti most az újjáépítés, felújítás, korszerűsítés, fejlesztés. A Diósgyőri vár látogatottsága 35 ezer fővel emelkedett az első felújítási ütem után, és jöhet a második. Új, interaktív élményteret alakítanak ki a tervek szerint, és újjáépül a külső vár, a vizesárok.

A középkori Magyarország egyik fénykorát jelentő Anjou-kor életét, mindennapjait bemutató kiállítótér is létesül. 

Az eszak.hu szerint a beruházás részben a Modern Városok Program, részben a Nemzeti Várprogram forrásaiból valósul meg, a munkálatok még idén megkezdődnek és 2021-re be akarják fejezni őket. 

Közben több híres észak-magyarországi vár újjáépítése folytatódik: a Zemplén északi részén fekvő

Füzéri vár felújítása a második üteménél tart, a sárospataki Rákóczi-vár funkcióit bővítik, egyre inkább megújul az Egri vár.

Virág Zsolt, a Nemzeti Kastély- és Várprogram miniszteri biztosa Miskolcon kijelentette: rendkívül fontosnak tartják a romvárak fejlesztését, hiszen így még népszerűbbek lehetnek az amúgy is gyönyörű és turistavonzó északi tájaink.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás