promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miért kezeli egy pszichiáter osztrigával a depressziót?
Borítókép:  Az osztriga többféleképpen segíthet a depresszión és a szorongáson (AFP/Philippe Roy)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Dr. Drew Ramsey biztosan állítja: szoros a kapcsolat az étrend és a hangulat között, a mentális zavarok egyik háttere a szegényes táplálkozás. Sajátos módszerrel kezeli a depressziót és a szorongást, de a hagyományos segítőeszközöket sem hanyagolja. 

Korunk egyik népbetegségére a depresszióra ma már rengeteg gyógyító módszer létezik, Böjte Csaba atya szerint a legjobb megoldás, ha gyermeket vállalunk, vagy örökbe fogadunk, és ezzel nem is vitatkozánk. Az is biztos, hogy

az életvitelbeli változás, a gondoskodás csodákra képes, beleértve az önmaguknról gondoskodást is. 

Ezúttal egy új módszerrel találkozunk. Dr. Drew Ramsey a depressziót és a szorongást osztrigával kezeli, amelynek magas B12-vitamin tartalma sokat segít a mentális problémákon. Az angolszász irodalmat tanulmányozó Magyar Konyha Online cikke alapján az osztriga rendkívül gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban, fogyasztásuk nagymértékben csökkentheti a depressziós tüneteket. 

A szakember biztosan állítja, hogy

az elfogyasztott ételek és az egyén hangulata között szoros az összefüggés,

ez pedig a „food mood kapcsolat”. A szegényes étrend pedig könnyen vezethet depresszióhoz, vagy mentális zavarokhoz. Ugyanakkor az étrendbeli változtatás szerinte sem elég: többek között a pszichoterápiát és az antidepresszánsokat is alkalmazza, tanácsokat ad.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás