Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

100 kiló vagy? Nem ülhetsz már szamárra a legszebb görög szigeten

100 kiló vagy? Nem ülhetsz már szamárra a legszebb görög szigeten

Gasztro & Tourism

100 kiló vagy? Nem ülhetsz már szamárra a legszebb görög szigeten

Gasztro & Tourism

Promotions 16:16

Úgy döntöttek, hogy 100 kilónál több terhet nem cipelhet egyszerre egy szamár Szantorinin. Egyre több állat szenvedett ugyanis sérüléseket, kapott a sebek miatt különböző fertőzéseket és fáradt el a végkimerülésig.

Naponta több ezer turista érkezik hajóval Szantorinire, Görögország talán legszebb szigetére. A kikötőből 400 métert kell felmenni a meredek úton, hogy elérjünk a sziget központjába, és ez a napi többször is megtett táv bizony nem tesz jót a mintegy 4 ezer teherhordó szamárnak – olvasható a turizmus.com oldalon. 

A helyi turisztikai hivatal korlátozta a szamarak teherbírását, egyben a sziget befogadóképességét is. A négylábúaknak

nemcsak a nehéz pakkokat és bőröndöket kell felcipelniük a hátukon, de sokszor a túlsúlyos turistákat is.

Ezért most úgy döntöttek, hogy 100 kilónál több terhet nem cipelhet egyszerre egy szamár. Az állatbarát turisták már régóta tiltakoznak a szamaras cipeltetés ellen – hasonlóképpen, mint az arab országok turistatevegeltetése, valamint az indiai elefánttúrák ellen.

Tavaly nyáron több mint 108 ezer ember írt alá egy listát, tiltakozva a szamarak felesleges kínzása ellen. A helybéliek közül viszont sokan úgy tartják, nem is igazi az élmény Santorinin, ha nem szamarakkal cipeltetik magukat a turisták. De az utóbbi években

egyre több szamár szenvedett sérüléseket, kapott a sebek miatt különböző fertőzéseket és fáradt el a végkimerülésig.

A liftek jelenthetik az alternatívát. Már létezik egy kisebb felvonó, de a kapacitása szűkös a megnövekedett turistaforgalom miatt. Korlátozni szeretnék viszont az érkezéseket, naponta 8000-nél több utazót nem kívánnak fogadni. Az elmúlt évben volt olyan nap, hogy több mint 17 ezren kötöttek ki a szigeten.

Borítókép: Travel + Leisure