promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszafordítottak egy gépet, mert egy utas a váróban hagyta csecsemőjét
Borítókép:  theaviationgeekclub.com
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy Szaúd-Arábiából Malajziába tartó Boeing fedélzetén egy utas indulás után döbbent rá, hogy a teminálban hagyta csecsemőjét. Követelte, hogy forduljanak vissza, s bár a pilótának az érvényes szabályok alapján nem ezt kellett volna tennie, megkönyörült rajta.

A Saudia Airlines a minap olyan vészhelyzetbe került, mint amilyenbe még soha, és valószínű, hogy soha nem is fog többé.

Az SV 832-es számú, Kuala Lumpurba tartó Boeing Dreamliner már a dzsidai reptér kifutópályáján gurult a felszállás előtti pillanatokban, amikor az egyik utas jelezte, a terminálban felejtette kisbabáját. Az abszurd helyzet meglepetésként érte a személyzetet, ám a kismama kikötötte, nem hajlandó a gépen maradni, forduljanak vissza.

A léigkísérők szóltak a pilótának, ám őt kötik a rendkívül szigorú szabályok, és csak olyan vészhelyzet típus esetén fordulhat vissza elindulást követően, mely szerepel a szabálykönyvben. Egy csecsemő terminálban felejtése biztosan nincs benne.

Ennek ellenére a pilóta a légiirányítóhoz fordult, s az operátor, miután hitetlenkedve visszakérdezett, tényleg ez-e a valódi ok, engedélyezte a visszatérést. A beszélgetés felkerült Youtube-ra, aki érti az arab dialektust, annak egészségére váljék:

A gulfnews cikke szerint a következő párbeszéd zajlott le:

– Isten segítségével talán sikerül. Visszafordulhatunk?
– (az operátor kollégájához) Ez a járatszámú gép vissza akar fordulni...egy nő a váróban hagyta a csecsemőjét. (a pilótához) Megismételné?
– Ahogy az előbb elmondtuk, egy utas a terminálban felejtette a csecsemőjét, és nem akarja folytatni az utat.
– Oké, visszatérhetnek a kapuhoz. Ez teljesen új nekünk.

A pilóta irgalma a cikk szerint tapsvihart váltott ki a fedélzeten, s többségben voltak azok az utasok, akik a visszafordulást támogatták.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás