A világ első kolbásztematikájú szállodája nyílt meg Németországban, egy hentes öltete nyomán – ki másnak jutna ilyesmi az eszébe? Természetesen nem a böjti időszakra ajánjuk, és a kolbászos fagyival kapcsolatban is lehetnek kettős érzéseink, ugyanakkor kolbászkészítést is tanulhatunk itt, ami sosem árt.
Németországban megnyitotta kapuit egy kolbász-tematikájú hotel, ahol szó szerint minden – a lepedőtől a tapétáig – a húsimádók egyik legnagyobb kedvencéről szól – írja a Mirrorra hivatkozva a Magyar Konyha. Mint folytatja: az új szálláshely biztosan nem lesz a vegetáriánusok célállomása, viszont
a disznótorosok megrögzött hívei elkezdhetik szervezni a legközelebbi kiruccanást Németországba.
A wursthotel Rittersbach városában található, és a hírek szerint minden egyes szeglete a kolbászról szól. Azonban nem csak az étlapon; minden más is kolbászos: a belső tér a padlótól a mennyezetig szintén tartja ezt a tematikát, sőt, a szálloda különböző húsos programokkal is kedveskedik vendégeinek.
A szállóvendég, ha először lépi át a küszöböt,
először valószínűleg megdöbben a sonkás-szalonnás tapéták, disznótoros témájú ágyneműk, kolbászformájú szappanok és párnák láttán,
pedig a java még csak ezután következik: a vendéglátók a falakra is (szárított) „disznóságokat” akasztottak dekorációként.
A hotelt, amelyben hét, tematikusan berendezett szoba, bed&breakfast szolgáltatás és konferenciaszobák várják az érdeklődő vendégeket, egy hentes, Claus Böbel nyitotta. A szálloda éttermében természetesen különféle kolbászételek közül lehet választani, s a hagyományos kínálaton kívül
az étlap néhány érdekes újítást, például kolbászos fagyit is tartogat.
Aki pedig aktív pihenésre vágyik, választhat a programok közül: workshop keretében sajátíthatja el a kolbászkészítés és -töltés csínját-bínját, vezetett „túrát” tehet egy hentesboltban, vagy akár kóstolásokon is részt vehet – magától értetődő módon vásárlási lehetőséggel egybekötve.