Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fekete László lesz a házigazda a Tiszator Böllérfesztiválon

Fekete László lesz a házigazda a Tiszator Böllérfesztiválon

Gasztro & Tourism

Fekete László lesz a házigazda a Tiszator Böllérfesztiválon

Gasztro & Tourism

Promotions 20:20

Hagyományőrző gasztronómiai és kulturális esemény a 13. Tiszator Böllérfesztivál, amelyre hatezer vendéget várnak Abádszalókra, március 9-én, szombaton. A házigazda Fekete László, 23 csapat versenyez, kísérő rendezvényként a pálinkások és pogácsasütők is megméretik magukat.

A Füzes kempingben tartandó találkozó jó lehetőséget nyújt ahhoz, hogy felidézzék a régi disznótorok hangulatát, szokásait és ízeit, ezért versenyt is szerveztek, amelyre 23 csapat nevezett be – írja a turizmus.com.

Munkájukat húsipari szakemberekből és mester szakácsokból álló zsűri bírálja el. 

Hazai, erdélyi és lengyel vendégek is érkeznek a fesztiválra. Kísérő rendezvényként a pálinkások és pogácsasütők is megméretik magukat. A fesztivált népművészeti- és kézműves kirakodóvásárral is színesítik. Az idei rendezvény egyik látványossága a hungarikumok kiállítása és vására lesz.

A fesztivál házigazdája Fekete László, aki a világ legerősebb embereként ismert itthon.

Akik pedig nem versenyeznek, azok egész nap kóstolgathatják a finom ételeket. Lesz bábszínházi előadás, emellett népi játékokat mutatnak be, valamint hagyományőrző néptánc együttesek is fellépnek.

A versenyben résztvevő 23 csapat közül a legeredményesebb munkát végző első három együttes díjat kap, illetve azt is kihirdetik, hogy ki nyeri el a Tiszator Böllére címet az idén. A közönségdíjat az a csapat kapja, amelyik a legtöbb kóstolójegyet gyűjti össze.

Borítókép: borsonline