Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Büntetés jár a strandpapucsért a világ egyik legszebb tengerpartján

Büntetés jár a strandpapucsért a világ egyik legszebb tengerpartján

Gasztro & Tourism

Büntetés jár a strandpapucsért a világ egyik legszebb tengerpartján

Gasztro & Tourism

MTI 10:23

A nem megfelelő lábbelik miatt egyre több volt a baleset, a mentőakciók pedig sokba kerültek helikopterrel a Cinque Terre területén. A Földközi-tenger partjának Franciaországhoz közel eső olaszországi szakasza a világ egyik legfelkapottabb vidéke. 

Akár 50-2500 eurós (16 000-790 000 forintos) büntetéssel számolhat az, aki nem a megfelelő cipőben lép az öt települést magába foglaló Cinque Terre területére, amely Olaszország, sőt Európa és a világ egyik leghíresebb, legszebb tengerparti vidéke. Az intézkedésre azért volt szükség, hogy elkerüljék az útviszonyoknak nem megfelelő lábbelik miatti baleseteket. 

„Gyakori, hogy a megsérült turistákat költséges mentőakcióval, helikopterrel kell a nemzeti park területéről kimenteni”

– közölte az első márciusi hétvégén Patrizio Scarpellini, a természetvédelmi terület igazgatója. Az új szabályt fokozatosan vezetik be: először plakátokon és az interneten hívják fel a turisták figyelmét a tilalomra, a büntetéseket csak később vezetik be.

Egyre nő a turistaforgalom a tengerparti sziklákra épült öt festői olasz városkában, melyeket gyalogösvény köt össze. Nyaranta főként a közeli La Speziában kikötő tengerjáró hajók utasai árasztják el a vidéket.

Borítókép: Dan Flying Solo