Technológiailag és a kreativitás tekintetében is nagy kihívást jelentett vegán desszertet készíteni. Távol-Kelet vizsgázott a legjobban, az első két helyet megszerezve.
A verseny történetében először Malajzia nyerte a Coupe du Monde de la Pâtisserie-t Lyonban. A Vendéglátás magazin beszámolója szerint a világ egyik legnagyobb presztízsű cukrászversenye most ünnepelte harmincadik évfordulóját.
A versenyre a világ 21 országából érkeztek csapatok. A jubileumi verseny azért is volt nagyon különleges, mert idén először olyan kihívást kaptak a cukrászok, hogy készítsenek vegán desszertet. Ez technológiailag és a kreativitás tekintetében is nagy kihívást jelentett, amelynek a maláj csapat kiemelkedő módon felelt meg.
Gabriel Paillasson, a verseny alapítója azt mondta, nagyon boldog, hogy Malajzia csapatát díjazhatták elsőként. Szerinte ez is bizonyítja, hogy a sok-sok munka, és a hozzáértés fantasztikus eredményeket hozhat.
Az első három helyezett:
1. Malajzia
2. Japán
3. Olaszország