promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Debrecen és Győr nagyon népszerű lett szilveszterre
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Idén is Budapest, Eger és Hajdúszoboszló számíthat a legtöbb vendégre szilveszterkor a Szallas.hu előfoglalási statisztikái szerint, de a top 10-ben van változás. Szilveszterkor 2017-ben is a főváros volt a legnépszerűbb, és ez az idén sem változott. A második és harmadik helyen megint Eger  és Hajdúszoboszló osztozik. Újdonság, hogy tavalyhoz képest két új szereplője van az idei top 10 belföldi utazási célpontnak: Győr és Debrecen.
A Szallas.hu adatai alapján az autóval megközelíthető, szilveszteri, külföldi települések között sorrendben Zakopane, Pozsony és Krakkó a leggyakoribb választás. A népszerűbb, extra programokat kínáló helyeken mostanra már nincs szabad szoba, pedig a vendégeknek átlagosan 50 százalék feletti felárral kell számolniuk, és a 100 százalékos felár sem ritka szilveszterkor.
 
A szállásszolgáltató szerint egy átlagos szilveszteri foglalás 65 274 forint, a leggyakrabban két éjszakára megy egy átlagosan 3,47 fős társaság. A legkisebb értékű előfoglalás mindössze 4000 forint volt, a legdrágább pedig közel 2 millió forint. Minden 10. szálláshelyen SZÉP-kártyával egyenlítik majd ki a számlát, ami jellemzően 2019. első napjára fog esni.
A megszokottnál magasabb árakban szerepe van annak is, hogy a szállás mellett extrákat is tartalmaz. A csomagajánlatok többsége kiadós szilveszteri menüt, korlátlan fogyasztást, és valamilyen aktivizáló programot is tartalmaz. A szilveszteri mulatságokon sztárfellépők mellett népszerűek a tombolák, a kicsiket is megmozgató vagy éppen lekötő, családos, szórakoztató programok, valamint éjfélkor a tűzijáték.

(Promotions via MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás