Zsolt utazása: a búcsúvacsora Tokió legjobb éttermében, és viszlát Japán!
Borítókép: Jurák Zsolt
Promotions
Gasztro & Utazás
Promotions
hirdetés
Eljött a búcsúvacsora...
Méltó lezárása ennek a csodálatos őszi útnak, úgyhogy betértem Tokió egyik legjobb Sukiyaki éttermébe, a Nabezoba.
A Sukiyaki-ról sokaknak az jut az eszébe, ahogyan barátok a földön körben ülnek és evőpálcikát fognak a kezükben.
Azonban a Sukiyaki ennél azért egy kicsit több.
Amikor egy társaságban vagyunk – amit élvezünk is –, az asztalon van egy kis főzőedény, amiben már főzhetünk, miközben beszélgetünk a vendégeinkkel vagy a barátainkkal.
Ez az edény egy kicsi, hordozható tűzhely.
Az edényben leginkább marhahúst, tofut, tésztát és zöldséget főznek.
A főzés után nekünk csak az a dolgunk, hogy minél hamarabb elkapjuk azt az evőpálcikánkkal, amit meg szeretnénk enni.
A japánoknál a Sukiyaki azt jelenti pontosan, hogy pirított vagy grillezett.
A Sukiyaki leginkább télen közkedvelt a helyike körében, nálam azonban bármikor nyerő
– írta kollégánk.
Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Három éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.