promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes módon jutott fel egy házimacska a 2500-as csúcsra
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ha a Magas-Tátra állatvilágára gondolunk, eszünkbe juthatnak a medvék, a zergék vagy a mormoták – kutyák, macskák nem annyira, pláne nem házimacskák.

A medvék a Tátra félelmetes hírű lakói, főleg eldugott völgyekben találkozhatunk velük, ezért is ajánlják, hogy ilyen vidékekre lehetőleg ne egyedül menjünk. A zergékre azért sokkal jobb esély van a turistautak mellett is, időnként egészen közel jönnek barátkozni, de távolról sem utolsó élmény figyelni őket, ahogy a sziklákon egyensúlyoznak. A mormoták akkor is bűbájosak, ha nem is látja őket az ember, ebben az időszakban, késő ősszel mi például csak a hangjukat, a horkolásukat hallottuk (ha az volt), téli álmuk közben.

Házi állat inkább csak akkor van a Tátrában is, ha valaki magával viszi a kutyáját-macskáját, éppen ezért érhetett egyedi élmény egy lengyel hegymászót, és nem is akárhol, mindjárt az egyik legmagasabb csúcson.

A lengyel-szlovák határon lévő Rysy, vagyis Tengerszemcsúcs az egyik legnépszerűbb hely a magyarok számára is a Tátrában, hiszen 2499 méternél magasabbra nagyon kevés helyen juthatunk az egész Kárpátokban. Ráadásul a 2655 méter magas listavezetővel, a közeli Gerlachfalvival szemben ide átlagemberek számára is járható turistaút visz (helyenként láncokba kell kapaszkodnunk), amely engedélyhez sem között az engedélyezett időszakokban (amikor hó nem fedi az utat).

Itt, a Tengerszem-csúcson botlott bele a lengyel Wojciech Jabczynski egy házimacskába, lefotózta, levideózta, de azt ő sem tudja, hogyan került oda (a néhány száz méterrel lejjebb fekvő szlovák menedékházra tippel) – írja a Turista-magazin honlapja. A cicát nem zavarták az emberek és az időjárási viszonyok (a házi cicákat azért inkább a meleg fotelben tudjuk elképzelni), a sajttekercset pedig inkább nem kérte, a hegymászó hiába kínálta.

A honlap korábban a rókával való különös találkozási lehetőségről is beszámolt a Magas-Tátrában.

(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás