promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most tényleg megrepedt a híd üvegpadlója 1180 méteren
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Immár egy éve járhatnak a turisták azon a sziklába vájt üvegpadlós hídon, amely 1180 méter magasan vezet a kínai Hantan-város melletti Taihang-hegységben. Itt nemcsak a sétálgatás, hanem a róla készült videó is elállítja a lélegzetet, a turisták egy része pedig ott helyben a szívéhez kapott, amikor azt látta, hogy az üveg repedezni kezd a lába alatt. De ez csak optikai csalódás, a tervezők borzolják ezzel a jelenséggel a kedélyeket – erősen kérdéses, hogy jó ötlet-e?

Annyira jól sikerült ugyanis az ijesztgetés, hogy sokan valóban nagyon megijedtek, közleményben kellett tisztáznia az üzemeltetőknek, hogy csak vicc volt, csak vicc volt.

Az viszont már nem vicc, hogy most tényleg megrepedt az üvegpadló. A liveleak.com közölte azt az írást, amely szerint egy látogató üvegdarabot is kivett a lába alól, amiről videófelvétel is készült.  Az üzemeltető azt magyarázta, hogy a turisták akkor mentek fel  a hídra, amikor már lezárták, és különben is kicserélték azóta az elemet.

Itthon a Turista-magazin éppen egy éve, október 24-én számolt be az új kínai látványosságról.  Mint a honlap akkori cikkében fogalmazott:
Kínában óriás divat lett az üvegpadló használata a hidak, szakadék fölé épített függőfolyosók és kilátók esetében, így nem csoda, hogy a nagy verseny miatt többen is trükköket vetnek be egy kis hírverés reményében.

Nekünk pedig a „Jön a farkas! Jön a farkas!” című magyar meseféleség jutott eszünkbe arról, hogy miből nem szabad viccet csinálni, mert amikor tényleg bekövetkezik, senki sem hiszi el.

 (AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás