Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hová megy a magyar a hosszú hétvégén?

Hová megy a magyar a hosszú hétvégén?

Gasztro & Tourism

Hová megy a magyar a hosszú hétvégén?

Gasztro & Tourism

Promotions 13:15
Nincs könnyű dolgunk, ha most akarunk szállást találni a hosszú hétvégére, de nem lehetetlen. Egyrészt kitartó kereséssel mindig, még az utolsó napokban is lehet minőségi szállodát, panziót találni, másrészt most két hosszú hétvége követi egymást az október 23-ai nemzeti ünnepnek és november 1-nek, Mindenszentek ünnepének köszönhetően.

A távirati iroda összeállításából kiderül, hogy nem lesz teljesen telt ház a magyarországi szállodákban, a belföldre utazni vágyók vagy az egyiket, vagy a másikat választják. (És akkor még nem beszéltünk az őszi szünetről.)

A szallas.hu elemzése alapján közel háromszor annyi család indul útnak ezen a hosszú hétvégén, mint egy átlagos őszi hétvégén. A kategóriák közül a hotelek a legnépszerűbbek, azon belül is azok, amelyek wellness szolgáltatást nyújtanak – ez éppenséggel nem tűnik rossz választásnak, hiszen az idő rosszra fordulása sem teheti tönkre a pihenést.

És hát hová utaznak ilyenkor a leginkább a magyarok? Az utazók 92 százaléka itthon marad, Eger, Gyula, Hajdúszoboszló, Miskolctapolca és Zalakaros a legnépszerűbb a jelenlegi statisztikák szerint.

A legális határátlépők között Zakopane, Prága és Szováta a dobogósok a várható látogatási adatok alapján.

(AA via MTI)