promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megvan az ország új tortája
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Jánoska Cukrászda mesterének, Sztaracska Ádámnak az alkotása központi alkototóeleme a körte. Van benne egy étcsokis krémréteg, egy vaníliás mascarpone mousse, egy gyömbéres körtekompót réteg, és kétféle tészta, egy diós morzsa és egy diós-mézes tészta.

A Nándori Cukrászda hozzáadott cukor és liszt nélkül készült édessége pedig a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt nyerte meg, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A „Három kívánság” fantázianevű sütemény három domináns összetevője a chia magos-diós mandulapiskóta, a meggy, és a darabos túró, ami igazi magyar különlegességnek számít. A torta frissességét a pikáns citromlé fokozza, míg a tetejét édes „habfelhő” borítja.

A két győztes édességet augusztus 18-tól az ország számos cukrászdájában árusítják majd, remélhetőleg az eredeti recept szerinti alapanyagokból és minőségben, de augusztus 18-án, 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján is megkóstolhatja bárki a Várkert Bazárnál. 

A Magyarország Cukormentes Tortája program részeként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány meghirdette a hobbicukrászok versenyét, a  Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt is, melyre most is nem szakképzett cukrászok nevezhetnek.

A fődíj egy Kenwood robotgép, a Dcont® okos vércukormérők hazai fejlesztője és gyártója, a 77 Elektronika Kft. különdíját pedig a legkreatívabb recept megalkotója kapja. Idén első alkalommal a Diabess-Györgytea ajándékcsomagját viheti haza annak a tortának a megalkotója, aki valamely gyógynövény felhasználásával készített különleges desszertet.

Nevezni szeptember 16-ig lehet ezen a linken.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás