Fördős Zé és Gordon Ramsay is megtanít a tökéletes rizsre
Promotions
Gasztro & Utazás
Promotions
hirdetés
A két videóban persze vannak apróbb különbségek. Zé például a sütőben fejezi be a dolgot, míg Gordon a gázon, de a lényeg ugyanaz: jól át kell mosni a rizst, hogy pergős legyen, és a főzött mennyiséghez dupla annyi vizet kell adni.
Gordon már elkezdi turbózni csillagánizzsal, de a fűszerezést gyakorlatilag nekünk kell intéznünk a saját szájunk íze szerint. A rizst nem érdemes utólag fűszerezni, így főzés előtt bele kell dobálgatnunk, amit gondolunk. Itt ki kell kísérletezni egy jó kis keveréket, bátran használjuk a fantáziánkat.
Higgyük el, az átmosás sem vesz el annyi időt, így hagyjuk a zacskós rizseket a fenébe, és csináljunk igazi főtt rizst, házi fűszerezéssel.