promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét lesz Vegetáriánus Fesztivál
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az ingyenes rendezvényen lesz ”főzőszoba” is, ahol különféle ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók, valamint idén először a fesztivál keretein belül szervezik meg az első budapesti szakmai tanácskozást a növényi alapú táplálkozásról. Az esemény idei arca Hevesi Tamás lesz, aki közel 30 éve maga is vegetáriánus életmódot folytat.

Az esemény első napján a színházteremben kezdődik az első budapesti szakmai tanácskozás a növényi alapú táplálkozásról, ahol többek között szó lesz a vegetáriánus étrend hatása mögött rejlő molekuláris biológiai mechanizmusokról. Rodics Katalin kutató biológus, a Greenpeace munkatársa a nagyüzemi állattartás egészségünket és környezetünket károsító hatásairól beszél, míg Tamasi József a vegán étrenddel kapcsolatos klinikai tapasztalatokat ismerteti.

Ezzel párhuzamosan több teremben is folynak programok. Szó lesz még többek között a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról, a gluténmentes étrendről, a várandósság és az egészséges táplálkozás kérdéseiről, valamint az inzulirezisztenciából és a cukorbetegségből való gyógyulásról is.

Az esemény második napján Pásztor Judit arról beszél, hogy speciális étrenddel hogyan előzhetőek meg, vagy tarthatók kordában bizonyos betegségek. Nagy Szaffina a színházteremben a vegán étrendről tart előadást, míg Jankovich Tibor tanácsadó segít eligazodni azoknak, akik szeretnének átváltani a vegetáriánus vagy vegán életmódra.

Idén is lesz "vegán mozi" - ahol számos ismeretterjesztő és dokumentfilmet vetítenek, de a fesztivál több zenei és tánc-programot is kínál. Az esemény az Igazi Szeretet-musical DVD bemutatójával zárul, melynek zenéjét az Oscar- és ötszörös Emmy-díjas Bill Conti szerezte.

A szervezők célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, illetve, hogy rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával.

Szóval a rendezvényt azok is bepróbálhatják, akik nem élnek a vegetáriánus étrenddel. Egy jól fűszerezett zöldséges fogás is lehet istenien finom. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás