Múltkor azon lepődött meg az egyik ismerős, hogy én bundás zsemlét csinálok, és milyen tök jó íze van. Mondtam neki, hogy alap, még azt is imádják, amikor felkarikázom a kiflit és mini bundás kifliket csinálok belőle, de ahhoz türelem kell, és az nekem nincs. Az is variációs lehetőség, ha két szelet kenyér közé sonkát teszünk, úgy forgatjuk be a tojásban és sütjük ki. Azon is megy a vita, hogy a bundás kenyér sós vagy édes reggeli legyen. Igazából lehet mindkettő, a sós változat nálunk terjedt el, az édes változat inkább az angolszász országokban. Ott is többnyire french toastnak, azaz francia pirítósnak hívják ezt a műfajt.
A Tasty most új bundás kenyér módszert talált ki, és a csavart változatot mutatják be. Itt édes variációkat kapunk, de lehet bele sós feltéteket is beletölteni. Gomba, sajt, zöldségek, bacon, engedjük el nyugodtan a fantáziánkat! (Torony)