promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem tartják meg idén a Torkos Csütörtököt
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Igazából nekem is kiment a fejemből az egész, pedig ez a kedvenc kajás ünnepem. Tavaly egy kimagasló színvonalú hamburgert vettem, ami annyit ért, amennyit fizettem érte, vagyis 50%-al kevesebbet. Tengergyümölcse pizzára vágytam, de hát azt meg nem adtak. Szóval tavaly ilyenkor már a harmadik sajtó anyagot kaptam, hogy bíp bíp: Torkos Csütörtök lesz, idén azonban semmi. Így a Facebook falamon az egyik étterem hívta fel rá a figyelmemet, hogy készüljünk az asztalfoglalásra, mert március 2-án Torkos Csütörtök! Rögtön ugrottam is a weboldalra, hogy megnézzem, kik csatlakoztak a környékemen, de elérhetetlenné vált. Aztán beugrott az is, hogy nincs ki megszervezze az egészet.

A Magyar Turizmus Zrt. regionális és külföldi hálózatát felszámolták tavaly. Így gyakorlatilag "elfogytak" a munkatársak, akik korábban felügyelték a rendezést, kezelték a központi honlapot. A weboldalt annyira nem volt nehéz, volt egy alapkoncepció, és ha csatlakozni akart egy étterem, akkor feltették. Város szerint lehetett keresni, melyik éttermek, büfék kínálnak csütörtökön féláras kedvezményt. Persze nem csak ezen múlott, mivel a csapat remekül szervezte meg a dolgot, így még a csapból is a Torkos Csütörtök folyt.

A programot 2006-ban indították útjára, tehát ez az első alkalom tíz év után, hogy az éttermek a saját szakállukra dolgoznak, és maguk hirdetik meg az 50%-os napot. Sokan úgy látják, megéri fenntartani a hagyományt, és továbbra is remek vendégcsalogató a felhívás. De akad olyan étterem is, aki szerint állami támogatás nélkül már nincs értelme, mivel nincs meg a kellő hírverés.

tork2
 
Akadt olyan vendéglő is, aki saját maga szállt ki, még a program idején. Akik emellett döntöttek, úgy látták, a vendégeket nem tudták időben kiszolgálni, a dolgozóikat pedig túlhajszolták. Természetesen a Torkos Csütörtökben nem volt kötelező anno sem részt venni. Ha egy étterem nem érezte magát felkészültnek egy ilyen rohamra, akkor egyszerűen nem jelentkezett, tehát náluk ez a csütörtök is egy átlagos nap volt.

Pár komolyabb lap is lehozta, hogy az éttermek nem kezdenek magánakciókba. Hát nem tudom milyen keresési taktikát alkalmaznak az interneten, de én kapásból találtam párat. Lehet én is szó nélkül elmegyek a Torkos Csütörtök mellet, ha a Facebookon nem lóg az orromba egy hirdetés, de hát megtalált. Azokra az étkezdékre kerestem rá, akikről tudom, hogy már szinte az elejétől kezdve csinálják a félárazást ilyenkor. Az viszont már igaz lehet, hogy a legtöbb vendéglátós későn kapcsolt. Én nem érzem azt jelenleg, hogy jövőre bárki is fel akarná éleszteni az akciót, legalábbis állami részről. Szóval valakinek nagy kihívás lehet, ha ebbe bele akar vágni, de nagyot is húzhat belőle, ha összefogja az éttermeket. Igazából már egy honlap elég lenne, ha ez nem valósul meg, akkor valószínűleg teljesen kimegy a köztudatból a féláras flamó. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás