promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Húszéves jubileumát ünnepli a Bajai Halfőző Fesztivál
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Bócsa Barnabás, a rendezvényt szervező Baja Marketing Kft. ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-nek felidézte: immár két évtizede, hogy 1996-ban Baja várossá válásának 300. évfordulója alkalmából először tartottak halfőző fesztivált - akkor "mindössze" 300 kondérban készült a halétel.

A fesztivál azóta igazi népünnepéllyé vált, ahol a szórakozásé, a baráti társaságok és családok kikapcsolódásáé a főszerep, és mivel a résztvevők nem versengenek egymással, eredményt sem hirdetnek.

A hagyományokhoz hűen természetesen lesz klasszikus, gyufatésztával készített halászlé: vasárnapig mintegy 14 tonna halból, 12 mázsa vöröshagymából, 600 kiló őrölt pirospaprikából, 14 ezer liter vízből és 12 mázsa halászlétésztából készül a bajaiak kedvenc eledele.

Érdekességként megjegyezte, hogy a "rohamra" a helyi halboltok is felkészültek: Baján közel húsz üzlet biztosítja a főzők zökkenőmentes ellátását. Szólt arról is, hogy a jubileumi esemény programkínálatát igyekeztek az évforduló rangjához méltón összeállítani. Bár a hivatalos megnyitót szombaton tartják, már csütörtöktől különböző programokkal várták az érdeklődőket. A Ghymes csütörtök esti koncertje mintegy húszezer látogatót vonzott, és a péntek este sztárvendégeként hasonló érdeklődésre számíthat a Boban & Marko Markovic Orkestar.

Elmaradhatatlan eleme a fesztiválnak a VIII. Felső-bácskai Néptánc Gála, ahol az idei díszvendég székelyföldi Erdőszentgyörgy néptáncosai is bemutatkoztak csütörtökön, valamint a péntek késő estétől szombat hajnalig tartó Hungarian DJ Fesztivál a Petőfi-szigeten.

A kísérőrendezvényeket sorolva Bócsa Barnabás megemlítette: a hídon fotókiállítás nyílik és a kispályás focitól az előadások és találkozók sokaságán át a kulturális programok széles választékáig mindenki találhat kedvére való elfoglaltságot a belvárosban. Mint megjegyezte, a fesztivált övező hatalmas érdeklődést mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a szálláshelyekre Baja 30 kilométeres körzetében már jó ideje kitehetnék a "megtelt" táblát.
baja
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás