promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Föld gyönyörű, de alig ismert helyei
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás


helyek1

Azori-szigetek, Portugália

Az Azori-szigetek relatíve ismert úti célnak számít, a földrajzi távolság okán turisztikai szempontból azonban méltánytalanul alulreprezentált. Aki szerencsés, még ezekben az években egy érintetlen, természetes szépségében pompázó vidéket látogathat meg, anélkül, hogy folyton hozzá hasonló külföldi turistákba botolna. Nem csoda, hogy a legvonzóbb programoknak a sziget partvidékének egyes részeit valamint különböző hőforrásokat és a Pico vulkánt felfedező túrák tűnnek.

helyek2

Taimu-hegy, Kína

A Fucsian tartomány területén található hegylánc a Dél-kínai tenger partján található, a legendák szerint taoista halhatatlanok lakják. Velük aligha fogunk találkozni, és mivel a Taimu-hegy kevésbé ismert, mint a közeli Wuyi-hegy, ezért rivális turistákból sincs akkora mennyiség. Ugyan alig 917 méter magas, a festményekbe illő hegyről csodás kilátás nyílik a tengerre. Meglehetősen elszigetelt vidék, a legközelebbi nagyváros, Fucsoú két és fél órányira fekszik. Persze ki vágyik egy nyüzsgő nagyvárosba, ha ilyen helyen jár?

helyek3

Port Isaac, Anglia

Az apró cornwalli halászfalu felett mintha nyom nélkül múltak volna el a századok, messziről nézve biztosan. Tévéstábok gyakran használják ki, hogy ott megállt az idő, a BBC például már féltucatnyi játékfilmet forgatott a városka utcáin. Sok program nincs arrafelé, maga a város a látnivaló, de ha unatkozunk, ellátogathatunk a Cliffside galériába, vagy meghallgathatjuk a péntekenként fellépő Fishermans Friends nevű kórust, akik piknikszerű koncerteket adnak, sajnos csak tavasztól kora őszig.

helyek4

Mt. Douglas, Egyesült Államok

Az Alaszkai-félszigeten elhelyezkedő Douglas-hegy ifjabb korában aktív vulkán volt. A kráterben egy 160 méter átmérőjű tó képződött, amely sokkal vadregényesebb látvány, mint ahogyan hangzik. Ugyan röpködnek a mínuszok, a tó hőmérséklete mégis 21 °C fokos, ami a vulkanikus tevékenységnek köszönhető. A vulkán a Katmai Nemzeti Park területén található, repülőgépes túrákra a park központjában vagy Anchorage és Homer városában lehet bejelentkezni utazási irodákon keresztül, nagyjából 350 dollár körüli összegért.

helyek5

Hét nővér-vízesés, Norvégia

Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című remekművében pontos képet kapunk arról, miképpen is jöttek létre Norvégia fjordjai, de aki jót akar magának, az a könyv elolvasása után személyesen is szemügyre veszi őket. Az egyik legfestőibb pont kétségtelenül a Geiranger fjordon található hatalmas vízesés, ami ugyan csak a 39. legnagyobb az országban, de garantáltan ott van a legszebbek között. A fjordon rendszeresen járnak hajók, ha felugrunk az egyikre, akkor nem csak azt, hanem a tizenöt kilométer hosszú fjordszakasz további vízeséseit is szemügyre vehetjük.

helyek6

Danxia földformák, Kína

A kréta korban különböző erők hatására létrejött felszíni formákat minden bizonnyal sok földrajztanár használná szemléltetés céljából. Kína természetesen hatalmas ország, így nem csoda az sem, hogy 790 különböző Danxia földforma névre hallgató terület található az ország 26 tartományában. A képen látható szépség Ganszu tartomány büszkesége.

helyek7

Kotori-öböl, Montenegró

Légvonalban ezer kilométer, de a látványért érdemes többet is megtenni. A parányi Mamula-szigeten található várrom annyira tüneményes, hogy az már szinte giccses, a hegyek és a tenger összjátéka pedig lélegzetelállítóvá varázsolja a dél-montenegrói vidéket. Két másik sziget is található a 87 négyzetkilométeres területű öbölben, az egyiken egy bencés kolostor, a másikon egy templom található. Az öböl partjain több kisebb város és település is működik, amelyek természetesen készen állnak a kíváncsi turisták fogadására.

helyek8

Zermatt, Svájc

A svájci Alpok egyik legmagasabb csúcsa, a 4478 méteres Matterhorn lábainál helyezkedik el Zermatt városka, amely Európa egyik leghangulatosabb síparadicsoma. A Matterhorn volt az egyik utolsó csúcs, amelyet sikerült alpinistáknak megmászni, a csúcsot 1865-ben vették be. A városka csendes, mivel a belsőégésű motorral hajtott autókat kitiltották, aki kocsikázni szeretne, elektromos autót kell vennie. A rengeteg közeli sípálya miatt a téli sportok szerelmesei számára igazi paradicsom, de aki csak túrázni szeret, az sem unatkozhat.

helyek9

Rayong, Thaiföld

Ez a gát az észak-thaiföldi Rayong provinciában található, amelynek leghíresebb látványossága nem ez a pont, hanem a Mu Ko Samet Nemzeti Park. Finoman szólva nem tartozik Thaiföld leglátogatottabb részei közé, sőt, éppen ellenkezőleg. A helyzet azonban változhat, főleg, ha még sok ilyen látványosságot rejtegetnek arrafelé.


helyek10

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Gasztro & Utazás
Sport & Szabadidő
Helyi Hírek
Időjárás