promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Így vedd le az ujjadra ragadt karikagyűrűt, szappan nélkül

Így vedd le az ujjadra ragadt karikagyűrűt, szappan nélkül

Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc

Kinek ilyen, kinek olyan okból, de egyszer szüksége lehet rá, hogy levegye az évek-évtizedek alatt az ujjára „gyógyult” karikagyűrűjét. Mutatunk rá egy hatékony módszert!

Magyarországon tavaly 50 ezer házasságkötés történt, ugyanakkor közel 17 ezer válást mondtak ki. Minden harmadik frigy tehát szakítással és békés vagy békétlen osztozkodással végződik – hol van már a holtomiglan-holtodiglan…

Remélhetőleg az alábbi trükköt nem a fenti okok miatt fogják majd sokan hasznosnak tartani. Tény, hogy számtalan olyan alkalom adódhat az életünkben, amikor le kell vennünk az ujjunkról a karikagyűrűt, ám ez nem mindig pofonegyszerű.

Az évekig hordott ékszer könnyen megragad az ujjon, egyrészt a mozgatás hiánya miatt, másrészt pedig azért, mert az évek előrehaladtával a súlyunk is gyarapodhat, ez pedig az ujjaink kerületére is kihat.

Mit lehet ilyenkor tenni? A legtöbben a szappanos vízre esküsznek, vagy valamilyen zsíros-olajos anyagra. Ezek akár működhetnek is, bár a legtöbbször nem az jelenti a gondot, hogy a gyűrű nem mozdul meg, hanem az, hogy nem tudjuk átszuszakolni a bőrünkön, ujjperceinken.

A cél tehát az, hogy az ékszert valamiképp eltávolítsuk az ujjunk felületétől, és úgy késztessük forgásra. A lenti elmés videó meg is mutatja, hogyan. Szappan nem kell hozzá, csupán egy rövidke kötöző-díszítő szalag, ami karácsonyról biztosan maradt otthon mindenkinél.

A szalagot – például egy fogpiszkáló segítségével – toljuk a gyűrű alá, majd a maradék részét tekerjük rá az ujjunkra. Ezután fogjuk meg a gyűrű felőli részét, és kezdjük vele óvatosan letekerni a karikaékszert.

Hihetetlen, milyen könnyen lejön: