promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Így lesznek gyűrődésmentesek a szárított ruhák, ha gyűlölöd a vasalást

Így lesznek gyűrődésmentesek a szárított ruhák, ha gyűlölöd a vasalást

Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions

Akadnak olyanok, akiknek a vasalás egyfajta kellemes meditációs tevékenység, a többség viszont irtózik ettől a monoton házimunkától. Egy ügyes trükkel ez is elkerülhető!

Hol vannak már azok az idők, amikor a keverőtárcsás mosógépben átforgatott ruhákat még a centrifugába is át kellett pakolni, hogy viszonylag szárazon lehessen kiteregetni őket? Az automata mosógépek és szárítógépek korában is lehet azonban még könnyebb a munka.

A szárítógépek elvileg a ruhateregetést feleslegessé teszik, ám egy időrabló műveletet még ezek sem tudnak megspórolni nekünk: a vasalást. Egy ügyes trükkel azonban elérhetjük, hogy a cuccaink gyűrődésmentesen kerüljenek ki a szárítógépből.

Ehhez nem kell mást tenni, mint néhány jégkockát, vagy ennek hiányában egy vizes (de persze tiszta) törülközőt vagy konyharuhát dobni a szárítógépbe. Hogy mi értelme van ennek? Az olvadó jég, illetve a vizes ruha a benti forróságtól gőzt termel, ezzel pedig azt érjük el, mintha a ruháinkat gőzölős vasalóval simítottuk volna át – lényegében utána készen is állnak arra, hogy behajtogassuk őket a szekrénybe.

A trükknek annyi a hátulütője, hogy a súlyosabb szövetekkel nem igazán működik, ám a könnyű textilekkel csodát tesz. De már az is sokat jelent, ha a melegebb időszakokban gyorsan letudjuk a pólók, rövidujjú ingek, blúzok mosását, és nem kell még a vasalóval is órákig fűteni a szobát.

A vasalóasztal egyébként az a tárgy, amely a legnehezebben találja meg a helyét egy lakásban. Ide-oda pakolgatás helyett érdemes neki egy állandó tartót fabrikálni, ahol nincs szem előtt, de bármikor könnyen elérhető. Célszerű olyan állványt készíteni, ahová összecsukva, függőlegesen lelógatva helyezhetjük el, úgy kevesebb teret foglal.

A jégkockás tippet a gyakorlatban is kipróbálták: