promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kettészakad az ország, ezeken a területeken csap le a viharossá fokozódó hidegfront - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen lesz az időjárás, erre kell számítani.

Az elmúlt napok csapadékmentes, meleg nappali hőmérséklettel teli napjai után szerdán egy hidegfront éri el hazánkat, az éjszaka folyamán a Dunántúlon okozott erős széllökéseket, a megerősödő észak-nyugati szél pedig viharossá is fokozódott a Dunántúlon. Ma napközben azonban a keleti, észak-keleti tájakon is több helyen tapasztalhatjuk, hogy az észak-nyugatira változó szél viharossá fokozódik. Hőmérséklet szempontjából szinte ketté szakad az ország, aminek nyugati részében jelentős lehűlés lesz tapasztalható, míg a keleti félen továbbra is szokatlanul magas hőmérséklet lesz.

Lássuk részletesebben is, hogy milyen időjárásra kell számítani a következő napokban

Szerdán változó vastagságú fátyolfelhőzet mellett általában sok napsütés várható, időszakosan szűrt napsugarakkal, valamint gomolyfelhők is kialakulnak. Az északnyugati határ mentén erősebben felhős területek is előfordulhatnak. Az ország nagy részén nem várható csapadék, csak néhol lehet záporeső. A Dunántúlon széles körben erős, helyenként viharos északi, északnyugati szél várható, míg keleten csak délutántól élénkül fel az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 15 és 20 fok között lesz, míg a Dunától keletre 21 és 27 fok között alakul. Késő este a levegő hőmérséklete 11 és 17 fok közötti tartományba esik majd.

Este nagy részben fátyolfelhős lesz az égbolt, de főként a Dunántúlon és a főváros környékén alacsonyszintű felhők is megjelenhetnek. Csapadék nem valószínű. Az északi szelet élénk szél kísérheti, főleg az északkeleti tájakon erős lökésekkel. Az éjszaka legalacsonyabb hőmérséklete 7 és 13 fok között alakul.

Csütörtökön általában napos idő várható fátyolfelhőkkel, bár a Dunántúlon lehet több felhő az égen. Csapadék nem valószínű. Kezdetben még erős északkeleti, Dunántúlon és középen északnyugati szélre számíthatunk, de napközben mérséklődik a légmozgás. A hajnali 7 és 12 fok közötti hőmérséklet napközben 18 és 25 fok közötti tartományba emelkedik majd.

Pénteken napos idő várható, néhány gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. Több helyen élénkül az északnyugati és északi szél. A minimum-hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul, míg a csúcshőmérséklet 22 és 27 fok között lesz.

Íme a HungaroMet térképes időjárás-előrejelzésében, időjárás-jelentésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy a ti lakhelyeteken milyen idő következik a hétvége folyamán:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás