promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen módon élnek az emberek Európa egyik legkülönlegesebb településén, sosem találnád ki, hogy miről mondtak le ezért
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ebben a kis faluban bizony senki sem fogyaszt alkoholt, az utcán legalábbis biztosan nem.

Bár meglepőnek tűnhet, a mai napig akadnak még olyan helyek, ahol olyan szabályok vannak érvényben, melyekre nem is gondolnánk. Egy csendes brit faluban mint kiderült egy igen különös okból betiltották az alkoholfogyasztást, az ott élők ugyanis ragaszkodnak ahhoz, hogy a környék tökéletes legyen.

Az alkohol már hosszú évtizedek óta be van tiltva a faluban, de a lakosok ezt cseppet sem bánják, mert így nem kell foglalkozniuk a kocsmákból kiözönlő ordibáló részegekkel és semmi mással ami a túlzott italozással jár.

Annak ellenére pedig, hogy a falu mindössze négy mérföldre fekszik Birmingham városközpontjától, a helyiek szerint az, hogy nincsenek kocsmái vagy piát árusító boltjai még inkább vonzóvá teszi az emberek számára.

A helyi polgármester Neil Harrison a következőket nyilatkozta ezzel kapcsolatban:

Az itteni embereknek nem hiányzik a kocsma, ez egy teljesen elfogadott dolog, és kívánatosabb helyszínné teszi a falut. Aki szeretne inni egy italt, hívja meg egy barátját vagy szomszédját egy pohár borra otthon, vagy felszáll egy buszra, és elmegy egy kocsmába bármelyik közeli faluban.

Harrison hozzátette, hogy az alkohol korlátozások miatt a falu teljesen úgy fest mintha visszalépnénk az időben. Ez miatt a bűnözés is kevesebb és a környezet is nagyon barátságos.

A Bourneville Trust nevű település nem engedélyez kocsmákat nyitni, kukákat vagy lakókocsikat az előkertekben kiállítani, valamint senkinek sem szabad rikító színűre festeni az ajtaját.

A Carillon Látogatóközpont egyik önkéntese elmondta, hogy már az elmúlt 120 évben alkoholtilalom van érvényben a településen, és aki kint a természetben vagy az utcán iszik attól elvehetik az italt, ami végül landol is a kukában. A falusi vagyonkezelő azt mondta, hogy neki nincs hatásköre az alkoholt elvenni vagy kiönteni az emberektől, ezeket a korlátozásokat a West Midlands-i rendőrség és a helyi hatóságok hajtják végre.

A faluban található házak többsége egyébként  a Bournville Village Trust tulajdonában van, amelyet 1900-ban George Cadbury alapított azzal a céllal, hogy jó minőségű lakhatást biztosítson zöld környezetben, ez pedig úgy tűnik sikerült is neki, s lehet hogy még nekünk magyaroknak is bejönnének ezek a szabályok, bár arra vajnyi kevés esély van, hogy hazánkban bárhol is ehhez hasonló alkoholtilalmat vezetnének be.

Ha felkeltette a figyelmedet az aprócska falu akkor az alábbi videóból még többet megtudhatsz róla!

Forrás: Mirror

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás