promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan vészjelzést adtak ki a meteorológusok, 9 vármegyét érint a durva időjárás
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk milyen időre lehet számítani kedden. 

Az éjszaka megérkezett hozzánk egy frontrendszer, de úgy tűnik, hogy a héten nem ez lesz az egyetlen. Jelentős enyhülésre számíthatunk napközben, de megérkezik a csapadék is a hazánkba. Nem fogunk neki örülni, mert sajnos leginkább ónos eső fog hullni az égből. 

Kedden nyugat felől felszakad a felhőzet, és egyre nagyobb területen számíthatunk gyengén vagy közepesen felhős időre. Ezzel együtt a gyengülő csapadékzóna is fokozatosan kelet felé tevődik. A HungaroMet időjárás előrejelzése szerint az északkeleti, keleti országrészben havazás valószínű, másutt az ónos esőt, fagyott esőt egyre inkább eső válthatja. Délután már a keleti tájakon is megszűnik a csapadék. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet főként az Észak-Dunántúlon kísérhetik erős, a magasabban fekvő helyeken olykor viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +11 fok között valószínű, keleten, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Késő este -4 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

A mai napra pedig vészjelzést is kiadtak, méghozzá az ónos eső miatt. Az autósoknak érdemes vigyázni, az ország középső és nyugati csücskében is gyenge ónos eső lehet. Citromsárga riasztás van érvényben többek között Pest, Bács-Kiskun, Vas és Zala vármegyékben. 

Kedd este az éjszaka első felében derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de főleg keleten maradhatnak felhősebb körzetek. Helyenként párássá válik a levegő, köd, zúzmarás köd képződik. Szerda éjjel már egy kis eső is lehet. Az éjféli órák után nyugat felől felhősödés kezdődik. A nyugati, délnyugati szél időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között várható, de a szélvédett, fagyzugokban ennél hidegebb is lehet.

Részletes időjárás-jelentés a HungaroMet videójában hallható. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás