promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglepő magyar felirat tűnt fel Palermo egyik utcáján: hitetlenkedve olvassák mindenhol, ez tényleg azt jelenti ami oda van írva?
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyből beindultak a találgatások, nem létezik, hogy ez igaz: itt a magyarázat.

Ha külföldön járunk, természetes emberi reakció hazai vonatkozások keresése. Még ha az ember nem is direkt keresi az ilyen dolgokat, önkéntelenül is belefuthat olyan eseményekbe, feliratokba, amik az otthoni életre emlékeztetik. Hasonlóan járt az éppen Palermoban, Szicíliában nyaraló újságírónk is, aki a belvárosban megmosolyogtató feliratot fedezett fel.

A felirat a belvárosban látható, és minden bizonnyal csak a világítás egy részének meghibásodásának köszönhető, de valóban furán festett a fényreklám az éjszakai utcán - nagy vörös felirat hirdeti, hogy "CUCC", mintha nem is a meglehetősen vallásosnak számító Dél-Olaszországban, hanem inkább Amszterdam utcáin bolyongnánk egy olyan világban, ahol mindenki magyarul beszél, és a szleng is univerzális.

A "rejtély" megfejtése egyébként viszonylag egyszerű: a felirat közelében található egy vendéglátó hely, ami az "I cucci" (kiejtés kb.: i kuccsi) névre hallgat, jelentése: a srácok (határozott formában, az "i" szócska az olasz hímnemű többesszámú határozott névelő), viszont mivel a végéről elszállt az izzó, így az első "I" betű csak egy fehér vonal, mintha nem is betű lenne.

Az olasz kábítószertörvények az úgynevezett könnyű drogok esetében valamivel megengedőbbek az itthoni szabályozásnál: orvosinak nevezett, hatóanyag tartalom nélküli kendert például automatából is lehet venni, de azért természetesen a kábítószer nyílt utcán való terjesztése és fogyasztása is bűncselekménynek számít.

Palermo egyébként rendkívül hangulatos város, a magyarnak tűnő feliraton kívül még rengeteg látnivalóval szolgál, hangulatos éjszakai életével és gyönyörű építészetével turisták millióinak a kedvence, és az árak sem vállalhatatlanok még a magyar pénztárca számára sem - jelentősen olcsóbb az élet, mint Nyugat-Európában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás