promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási cápát videóztak a magyarok kedvelt üdülőhelyén, ez a negyedik alkalom rövid időn belül, mindenkit óvatosságra intenek
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Eddig tisztes távolságból figyeltük a hírekben felbukkanó cápákat és a szörnyű támadásaikat, most azonban minden eddiginél közelebb merészkedtek.

Ebben pedig már mi is érintettek vagyunk. Ugyanis a mostani cápaészlelés Olaszországban, pontosabban Szicília partjainál történt, ami köztudottan a magyarok egyik szeretett üdülőhelye. Sok család kedvencei ezek a partszakaszok, így igen veszélyes és szomorú, hogy itt is megjelentek a ragadozók, ráadásul, ha lehet hinni a beszámolóknak, ez rövid időn belül a 4. cápa volt amit láttak.

A mostani esetről videó is készült, a kommentelőket pedig egyértelműen megdöbbentette az eset: gyakoratilag mindenki az ismerőseit jelöli be a poszt alatt, ezzel figyelmeztetve másokat, hogy legyenek nagyon óvatosak.

Itt nézhetitek meg az ijesztő felvételt, láthatjátok, hogy a cápa megdöbbentően közel van a parthoz és a férfinak éppen sikerül elkerülnie, hogy a cápa beléharapjon. Valószínűleg a ragadozó időben észrevette, hogy nem a szokásos táplálékáról van szó, így az ijedtségen kívül nem lett nagyobb baj:

Nem szokatlan, hogy a cápák olyan helyen tűnnek fel, ahol nem várnánk őket, itt például két horgász támadott meg egy nem sós vízű folyóban, csak a lélekjelenlétükön múlt, hogy nem történt nagyobb baj, de a férfit így is mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani:

Legyetek körültekintőek és mindenképpen tartsatok be néhány fontos szabályt, hogy elkerüjétek a bajt: ne ússzatok szürküet, vagy sötétedés után. Lehetőség szerint ne ússzatok egyedül. Ne menjetek be nagyon mélyre. A zavaros vízben ne ússzatok, hiszen sokkal rosszabbak a látási körülmények, így a cápa is nagyobb eséllyel kever össze valamelyik zsákmányállattal. Nyílt sebbel, vérző sebbel ne ússzatok és az egyik nagyon hasznás tanács, ami sokszor kimarad: a vizeletnek sokkal áthatóbb szaga van a vérnél, így ennek a tengerbe engedésétől is tekintsetek el. Ha ezeket betartjátok, jó eséllyel megússzátok a rémisztő találkozást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás