promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ingyenes dologra hívták fel a nyugdíjasok figyelmét, ezzel minden idős jól járhat
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ingyenes bankszámlával tudnak spórolni az idősek, ezt kell tudniuk a nyugdíjasoknak a bankokról. 

Napról napra jó híreket kapnak a magyar nyugdíjasok. Pénteken, azaz január 12 -én ugyanis érkezik a 6 százalékkal emelt nyugdíj, ami nemcsak követi, de meg is haladja a várható inflációt. Ám nem csak ennek örülhetnek az idősek, egy nekik szóló ingyenes dologgal is több pénzt tehetnek félre. 

A legtöbben ot spórolnak ahol csak tudnak, ez az idősekre pedig hatványozottabban igaz. De most egy valami kapcsán most több pénz maradhat a zsebükben, ez pedig nem más, mint a bankszámla nyitása.

A Bankmonitor cikke lehet a segítség a nyugdíjasoknak abban, hogy léteznek olyan ingyenes bankszámlák, amelyeknek nem csak havi díja nincs, hanem a bankkártya, az elektronikus utalás, a csoportos beszedés és az állandó átutalási megbízás is költségmentes, miközben már magáért a számlanyitásért is több tízezer forint jóváírást fizethet a bank.

Mindez azért is lehet nagyon jó, mert arról is írtak, hogy egy átlagos ügyfél körülbelül havi 3500 forintot költ bankolásra, vagyis éves szinten nagyjából 42 ezer forint megy csak el erre.  Persze, ez igencsak változó, de találkozhatunk olyannal is, hogy százezer forint feletti éves kiadással nézünk szembe.

A teljesen ingyenes bankszámláknál azonban van némi elvárás, ami nem más, ami abban teljesedik ki, hogy meghatározott összegű, rendszeres jóváírás érkezzen a számlára. Ám erre az öregségi nyugdíj megfelelő lehet, amennyiben az összege eléri a megadott értékhatárt. 

A 217 494 forintos átlagnyugdíjjal rendelkezők például tudják választani a CIB ECO-t és az UniCredit Partner Aktív Csomagot, a magyar nyugdíjasok többségének elérhető ez az ingyenes bankszámla funkció. Ezzel pedig jobban tudnak kalkulálni az idősek a nyugdíjból, tavaly januárban  730 ezren voltak azok, akik nagyobb öregségi nyugdíjból éltek, és 100 ezren 400 ezer forint feletti összeget kaptak. Épp ezért igencsak jól jön, ha az ember félre tud tenni valamennyit. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás