promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valójában nem is süllyedt el a Titanic? Meghökkentő videó sokkolja az internet népét
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy új elmélet szerint megrendezett volt az egész Titanic tragédiája.

Mint azt sokan tudjuk, 1912. április 15-én jéghegynek ütközött és elsüllyedt az akkori világ legmodernebb hajója a Titanic az Atlanti-óceánban. Az azóta eltelt több mint 100 évben számos teória merült fel a hajó elsüllyedésének valódi okairól, és megszámlálhatatlanul sok expedíciót is vezettek le a roncsokhoz, melyek folyamatosan újabb és újabb kérdéseket vetettek fel.

Egy népszerű tiktokker pedig nemrégiben bemutatta videójában azt az összeesküvés-elméletet, amely szerint valójában nem is a Titanic karrierje ért véget több mint 100 évvel ezelőtt. A klipben a tiktokker helyesen magyarázza el, hogy a Titanicot 1912-ben a White Star Line gyártó építette, amely több tucat másik hajóért is felelős volt, köztük az 1911-ben épített Olympicért és az 1914-ben épült Britannicért.

A Mia nevű hölgy elmondja, hogy az Olympic és a Titanic szinte teljesen ugyanúgy néznek ki és azt állítja azonban, hogy az építőkön kívül senki sem tudta, hogy néznek ki belülről a hajók, ezért senki nem tudja megmondani, hogy épp melyik hajón vannak.

Az ő elmélete szerint a White Star Line pont ezeknek a belső terekkel kapcsolatos ismeretek hiányára támaszkodott, hogy becsapja az egész világot és szándékosan elsüllyeszthessen egy hajót, több száz embert megölve közben, pusztán azért, hogy beszedje a hatalmas biztosítási pénzt. Mia azonban még itt sem állt meg, szerinte ugyanis az Olympic hajó javításra szorult volna, ami komoly pénzeket emésztett volna fel, a Titanic legyártása pedig még több pénzbe került volna. Ezért inkább átnevezték az Olympic-ot, hogy úgy nézzen ki, mintha egy vadiúj Titanic lenne, elsüllyesztették, majd igényelték a biztosítási pénzt.

A TikTokker szerint ezen felül voltak olyanok, akik előre tudták, hogy a hajó el fog süllyedni, köztük JP Morgan bankár és Milton Hershey csokoládémester is, akik mindketten lemondták utazásukat a tragédia előtt.

A videó futótűzként kezdett el terjedni a közösségi oldalakon és sokan el is hitték, hogy valóban úgy történtek a dolgok, ahogyan azt a fiatal lány állította. A teljes igazságot azonban vélhetően soha nem fogjuk megtudni, a Titanic körül pedig mindig lesznek megválaszolatlan kérdések.

Forrás: Ladbible, Hello Magyar

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás