promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hemzsegnek a BKK automatáin a kórokozók, undorító videó került fel az internetre
Borítókép:  BKK
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gondolkodtál már azon, hogy mennyi korokozó lehet az egyes automatákon? 

Hihetetlenül sok baktérium tapad meg a közlekedési eszközökön és az automatákon, épp ezért célszerű még most is kézfertőtlenítőt használni, mint a koronavírus járvány tetőzése alatt. De vajon mennyi rossz kórokozó van egy budapesti automatán, amelyet egy nap alatt több százan is használnak?

A TikTokon ezt a Planprotecting oldala tesztelte le, mintát vettek az automata felületéről, onnan, ahol az emberek a képernyőt nyomkodják a jegyek megvételekor. A levett mintát ezután egy laborban vizsgálták meg, egy-két nap után pedig már látni is lehetett az eredményt.

„Az első napon néhány apró baktérium kolóniát láttam, nagyon-nagyon halványan egy-két gombatelepet is észrevettem, amik elkezdtek nőni. A második napon már többféle és sokkal nagyobb baktérium- és gombatelepeket láttam”

- hangzik el a videóban.

Végül rengeteg kórokozó jelent meg az üvegen, amely arra ad következtetést, hogy rengetegféle rosszféle mikrobát rejtenek a különféle automaták. Az igencsak népszerű videót azonban a BKK sem hagyta szó nélkül, egy komment formájában tisztázták a helyzetet. 

„Fontos: rendszeresen fertőtlenítjük az automatákat! Érdemes tudni: a sokak által használt felületek ugyanígy teljesítenének egy hasonló teszten”

 - olvasható a hozzászólások között, egy másikban pedig azt is megosztották, hogy egy ilyen automatát havonta 4-5 ezren tapintják végig.

A megjegyzésre többek között azért volt szükség, mert rengetegen felháborodtak a koszos automatákon, elképesztően sok komment érkezett a feltöltött videóhoz.

- Mindig van nálam antibakteriális kéz gél! Ezek után 3x teszek a kezeimre - olvasható az egyik hozzászólásban.

- Mától inkább csak online vegyük a bérletet - jegyezte meg valaki más Rita videója alatt.

- Jézusom, egy világ tört össze ma bennem - hüledezett egy másik kommentelő a videó láttán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás