promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyomorforgató, ami kiderült: állati vizeletet fújunk magunkra a parfümmel együtt?
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több ezer üveg hamis parfümmel kereskednek a csalók, brutális részletek derültek ki a termékekről. 

Néhány nappal ezelőtt egy bolgár kamiont ellenőriztek le az M5-ös autópályán a NAV munkatársai, amely a fuvarlevél szerint Bulgáriából gyűjtőárut vitt Németországba. A járőrök a raktér tételes átvizsgálása közben, a gyűjtőáruk mellett három olyan raklapot is találtak, amelyek "a felrakodási jegyzék szerint nem voltak azonosíthatók". A felstócolt dobozokban 4240 üveg, különböző márkajelzésű és kiszerelésű parfümöt találtak.

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi termék hamisítvány, amiket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba. A sofőr a lefoglalt áruk eredetét, származását nem tudta igazolni, és kísérő dokumentumot sem tudott bemutatni.

Az esetről videó is készült, amelyben látható a tettenérés:

Az RTL megkeresésére a NAV szakértője elárulta, hogy ezekben az üvegekben legtöbbször csak víz és illatanyag van, de előfordult már olyan is, hogy állati vizeletet találtak benne. Már belegondolni is elképesztően gyomorforgató az ilyen termékek használata, de akár egészségügyi vonzata is lehet. Aki magára fújja az bőrirritációt és nehézlégzést tapasztalhat, emiatt pedig a szakértők hangsúlyozzák, hogy ilyen termékeket csakis ellenőrzött oldalról érdemes rendelni és vásárolni. 

A csempészek és a hamisítók mindig követik a trendeket és úgy próbálnak meg mindig újabb és újabb termékeket előállítani. A rajtaütött termékeket nagy részben megsemmisítik, ha a ruhákról el lehet távolítani a márkajelzést, akkor karitatív célra ajánlják fel. 

Karácsony közeledtével érdemes jobban figyelni, honnan vásárolunk ajándékot. Rengeteg áloldal is létezik a világhálón, amelyek által csúnyán átverhetnek minket. Nem ellenőrzött oldalnál végképp nem szabad elcsábulni, hiába hirdetnek valamilyen terméket olcsóbb áron. Legfőképp akkor esünk bele ebbe a csapdába, amikor egy méregdárga márkás parfüm vagy ruhaneműt féláron vagy olcsóbban látunk egy másik oldalon. 

Forrás: MTI

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás