promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos frissítést jelentett be a Samsung: erről mindenkinek tudnia kell, akinek ilyen telefonja van
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Új kiegészítő jelent meg a Samsung telefonokon, erről mindenkinek tudnia kell. 

A Samsung most egy fontos lépést tett a legújabb felhasználói felület frissítésével, amellyel megvédi a Galaxy telefonokat. Bejelentették az Android 14-en alapuló szoftverfelület számos új funkciót, teljesítménynövelést és személyre szabási lehetőséget kínál - írja a hvg.hu.

Egy új kiegészítő most a Samsung telefonoknál az Auto Blocker, amely egy biztonsági funkció. A gyártó szerint ezzel javítani tudják a telefonok biztonságát. 

A funkció úgy működik, hogy az Auto Blockert aktiválni kell, majd ezután egyrészt blokkolja a megkérdőjelezhető forrásokból származó alkalmazások telepítését. Másrészt rendszeresen ellenőrzi az alkalmazásokat potenciális biztonsági fenyegetések szempontjából, ezenkívül megakadályozza az USB-kábelen keresztül a telefonra küldött rosszindulatú parancsok végrehajtását. 

A lap szerint a Galaxy S-széria 21-es és újabb modelljein elérhető a frissítés, de a Galaxy A04 és újabb mobilokon, illetve a Galaxy Tab 8 és újabb táblagépeken is várható, hogy megjelenik a biztonság miatt létrehozott funkció. A Samsung különösen nagy hangsúlyt fektet rá, hogy a készülékeik minél biztonságosabbak legyenek, és a felhasználók is nyugodtan élvezhessék az okostelefonok nyújtotta szabadságot és kényelmet.

A biztonságra pedig igencsak szükség van, ugyanis egy rendkívül veszélyes "trójai vírus" szedi az áldozatait mostanában. Sokan lehettek annak tanúi, hogy SMS üzenetben egy úgynevezett APK telepítőprogram letöltésére ösztönzik. Ha becsapnak és letöltjük, akkor a vírus beépül telefonunkba és az adataink ellopásra kerülnek. Épp ezért érdemes mindenkinek vigyáznia, nagyon hamar ellophatják a fontos dolgainkat, amiket a telefonunkban őrzünk. Semmilyen linkre nem ajánlatos rákattintani, a Facebookon terjedő és üzenetben kapottaktól pedig nagyon ajánlott távol tartani magunkat. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás