promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kifejezetten Magyarországnak üzentek az ismert sportolók, így fejezték ki hálájukat a nemzetünknek
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Váratlan üzenetet küldtek a fiúk.

A Liu fivérek Magyarországon igazi sztársportolónak számítottak.  A két testvér kínai édesapától, és magyar édesanyától származik. Karrierjüket egy Magyarországon nem túl elterjedt sportban, a gyorskocsolyázásban építették fel.

Bár Magyarország az olimpiák történetének egyik kiemelkedően sikeres nemzete (lakosságarányosan különösen), a téli olimpiák során már nem termett annyi babér hazánk számára. A téli sportoknak nem tradicionális helye Magyarosrzág, enyhe klímája miatt nálunk nem alakut k például olyan snowborad vagy síkultúra, mint például az északi országokban.

Ezért is volt óriási dolog a fiúk téli olimpiai aranyérme, ami Magyarország történetének első téli olimpiai aranya volt. A fiúk kettős állampolgárok voltak, és már magyar színekben is kínai edzővel készültek a versenyekre. Országváltásuk pár évvel ezelőtt emlékezetes volt, a kínai vezetés sikeresen csábította őket vissza kínai színekbe, valószínűleg nem elhanyagolható anyagi vonzattal is járt a kínai válogatottba való igazolás.

A hét végén Kanadában rendeztek fedettpályás gyorskorcsolya világbajnokságot, amin a Liu fivérek is részt vettek, kínai színekben. Egyéniben ezúttal nem sikerült érmet szerezniük, de  váltóban fantasztikus versenyzésükkel óriási szerepet játszottak abban, hogy a kínai férfi gyorsváltó aranyérmes lett a montreali versenyen.

Bár az országváltásuk nem volt polémiáktól mentes, alapvetően nyugodt mederben zajlott. Végül miniszteri közbenjárással sikerült meggyorsítani a folyamatot, anélkül, hogy a testvéreknek vissza kelett volna fizetniük a még magyar színekben eltöltött edzés időszakának költségeit. 

Ennek ellenére azért maradtak szép számmal magyar rajongóik is, most a fiúk anyukája üzenet tett közzé, melyet maguk a fivérek küldtek. ebben a srácok köszönetet mondanak a pozitív energiákért a szurkolóknak, és képet is mellékeltek az üzenethez, amiben a frissen megszerzett aranyérmeket tartják.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás