promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennyivel többet fogunk fizetni: Árat emel az egyik legnagyobb mobilszolgáltató, itt vannak a konkrét számok
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A telekommunikációs cégnél úgy tűnik vonalat bontottak a mellébeszéléssel.

Az orosz-ukrán háború kitörése óta az infláció régen tapasztalt magas szinteken járt, csak mostnában kezd visszatérni a normálisnak mondható mértékűre. A cégek a kommunikációjukban kerülték az "áremelés" szó használatát, cserábe megszokhattuk az "inflációs árkorrekció" kifejezést. A Vodafone keddi bejelentésével szakított ezzel a friss hagyománnyal, és legújabb díjszabás-módosításukra már áremelésként hivatkozik.

Minden cég esetében kulcsfontosságú kérdés a termék árazása, ez a mobilszolgáltatóknál sincs másképpen. Mivel a gazdasági adatok is évről évre változnak, így a cégeknek is minden évben el kell gondolkodniuk a díjszabáson. Ehhez számtalan mutatót vesznek figyelembe, különösen egy olyan, többmilliós ügyfélkört kiszolgáló óriáscégnél, mint a Vodafone. Általában a szolgáltatók az infláció mértékéhez igazítják automatikusan a éves díjkorrekciókat - idén ez a Vodafone esetében mintegy 22%-os drágulást kellett volna hogy eredményezzen. 

Azonban az infláció évvégi mérséklődésével, az ágazatot terhelő közműadók és távközlési pótadó kivezetésével indokolva az elmúlt évi fogyasztói árindexet figyelembe véve a Vodafone ennél kisebb mértékű, 15%-os áremelést jelentett be, ilyen mértékű emelést fognak alkalmazni a publikus díjszabást használó lakossági és kisvállalati tarifák esetében jövőre. 

A cég közleményében külön kiemelte, hogy a történetük során először fog előfordulni, hogy az árkorrekció nem a naptári év kezdetén, januártól lép érvénybe, hanem először a márciusi számláinkban tapasztalhatjuk majd meg az árnövekedést. 

De nem csak az előfizetői díjak emelkednek, hanem a bizonyos szegmensekben igényelhető kedvezmények is, méghozzá a drágulás mértékvel arányosan, szintén 15,4%-al. A Vodafone felhasználói számát tekintve a világ második legnagyobb telekommunikációs vállalata, Magyarországon is a Telekom után a második legtöbb ügyféllel rendelkezik.

forrás:hvg

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás